Reg Heesters (l) en Jos Laarakker. Belangstelling? Meld je aan als vrijwilliger via www.winterfeesten-reusel-de-mierden.nl
Reg Heesters (l) en Jos Laarakker. Belangstelling? Meld je aan als vrijwilliger via www.winterfeesten-reusel-de-mierden.nl (Foto: )

Vrijwilligers zijn welkom bij de Winterfeesten Reusel-de Mierden

"Heel gezellig, net een reünie. Je voelt de saamhorigheid. Allemaal Reuselse mensen die er samen de schouders onder zetten." Jos Laarakker heeft niet veel woorden nodig om uit te leggen waarom hij verslingerd is geraakt aan de Reuselse Winterfeesten.

Reusel - De man die de plaatselijke gemeenschap decennialang van dienst was als brandweerman, staat te popelen om zijn diensten op een andere manier aan te bieden – als EHBO'er. Voor het vierde jaar al weer - vanaf het begin. Resi van Hoof startte later, maar wel doortastend. Na een aanloopjaar kreeg ze vorig jaar meteen coördinerende taken rond de inzet van barpersoneel. Ook bij haar enkel enthousiasme. "Het is een evenement dat me enorm veel energie geeft. Ik heb een drukke baan en ben daarnaast voorzitter van een buurtvereniging. Dan zijn je dagen aardig gevuld, zou je denken. Dat is ook zo, maar het is net of dat werk lichter wordt dankzij de gezelligheid van de Winterfeesten." Lachend: "En het geeft meer voldoening dan poetsen en strijken." Jos Laarakker en Resi van Hoof staan in de startblokken als vrijwilliger voor de Winterfeesten Reusel-De Mierden.

Die worden gehouden van 6 december 2018 tot 6 januari 2019, op de inmiddels bekende plek aan de Korenbocht. Schaatspret voor (vooral) de kinderen en een afwisselend ontspanningsprogramma voor de volwassenen, variërend van culinaire ontmoetingen en zangavonden tot woonbeurzen en kerstmarkten. Bestuurslid Reg Heesters coördineert de vrijwilligers. Geen geringe opgave. Een 'leger' van zo'n 300 vrijwilligers wordt ingezet voor de meest uiteenlopende klussen: toezicht houden, kassadiensten, horecawerkzaamheden, op- en afbouw van de tenten, schoonmaakwerk, wafelverkoop, frites bakken – ga zo maar door. Volgens Heesters staat of valt het evenement met de beschikbaarheid van vrijwilligers. Hij is dan ook apetrots dat zo veel dorpsgenoten hun diensten aanbieden. Maar graag zou hij er nog wat bij hebben, vooral bij de frituur, de koffiehoek en de schaatsverhuur. De beloning is royaal, zegt hij met een knipoog. "Je belandt in een gezellige sfeer en je leert je dorpsgenoten op een andere manier kennen."

Meer berichten