Muzikanten van Echo der Kempen spelen Bye Bye Britain. Foto: Edk Bergeijk
Muzikanten van Echo der Kempen spelen Bye Bye Britain. Foto: Edk Bergeijk (Foto: Edk Bergeijk)

Echo der Kempen zwaait de Britten uit

Jan van den Dungen

Bye bye Britain

Komende zaterdag- en zondagavond houdt harmonie Echo der Kempen haar najaarsconcert. "De harmonie speelde al langer met de gedachte een concert te geven met een Brits thema. De naderende Brexit gaf ons een actuele aanleiding om het nu daadwerkelijk eens te doen," aldus Bea Ramaekers, een van de organisatoren van de muziekvoorstellingen komend weekeinde in de Kattendans.

Bergeijk - "Met Bye, bye Britain zwaaien we de Britten uit. We vinden het jammer dat ze de Europese Unie gaan verlaten. Dit is dus eigenlijk een soort afscheidsconcert, maar dan zonder een traan en vooral veel lachen en genieten," zo zegt Bea.

Deze twee uitzwaaiconcerten zijn op muzikaal gebied het beste wat de Britten te bieden hebben. Bye, bye Britain is een muzikale wandeling door verschillende landsdelen van het verenigd Koninkrijk. Allemaal sterk met elkaar verbonden, maar o zo verschillend in cultuur. Er komt volgens Bea enorm veel goede muziek uit Groot-Brittanië. "Iedereen kent natuurlijk The Beatles en Monty Python, maar er is ook prachtige klassieke muziek gecomponeerd in het verenigd Koninkrijk," zo stelt zij en vervolgt: "Tijdens Bye Bye Britain hoor je het allemaal voorbijkomen. Het is echt een mooie mix van populaire en klassieke muziek, afgewisseld met dans en theater," pleit Bea vol verve voor een bezoek aan een van de twee voorstellingen. "In Noord-Ierland, met of zonder harde grens, duiken we de pub in voor enkele onvervalste drink- en shantyliederen." Smeer dus alvast maar de stembanden, want er wordt verwacht dat men meezingt. Eenmaal aangekomen in Engeland, hoort men muziekwerken gebaseerd op de ooit zo trotse Engelse zeevloot en komt de bezoeker oog in oog te staan met de bekendste geheim agent James Bond. Natuurlijk mag de wereldberoemde popgroep The Beatles niet ontbreken tijdens een reis door Engeland. De komieken van Monty Python zongen ooit 'Always look on the bright side of life'. Dat wordt dan dus gedaan op zaterdag 10 en zondag 11 november in theater De Kattendans in Bergeijk.

Meer berichten