Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Wil Cox schoot prachtige vos

Door Thijs van der Zanden

Bladel - november 1983. Het was ook toentertijd al vele jaren geleden dat een vos 'het haasje was' van een jachtpartij. Erg veel kwamen er ook toen niet meer voor in de Kempen. Toch was het in die tijd een erg begeerde jachttrofee. Dat werd bevestigd door de triomfantelijke gezichten van de jagers bij het presenteren van de buit. De jagers Wil Cox en zijn neef Hein en de twee drijvers waren op pad gegaan om wat wild te schieten. Ze hadden er helemaal niet op gerekend een vos te bemachtigen. Op Klein Terkooyen echter bood zich het buitenkansje aan toen een landbouwer hen erop attent maakte dat er een vos in de buurt rondliep. Wil kreeg het dier in het vizier en was net zo trefzeker als toen hij bij V.V. Bladella in de spits zijn doelpunten in het net joeg. Met glunderende gezichten kwamen de jagers bij Trees Cox-Maandonks aan die wel zin had in die fraaie pels. Nu 35 jaar later zou dit artikel met zo'n foto heel wat reacties uitlokken. Ben benieuwd of dat ook op dit artikel gebeurt?

Wat gebeurde er die week nog meer

- Met het overlijden van meneer Spithoven verloor het Rythoviuscollege één van zijn beste leraren. Hij doceerde wiskunde op een manier die bij zijn leerlingen zelfvertrouwen gaf.

- Jeugdbeweging Jong Nederland hield een informatieavond in de Kei te Reusel. Er deden 9 plaatselijke afdelingen aan mee. Het thema was: Het rijdend Jong Nederland spektakel.

- De Urste Haopertse Carnavalsvereniging de Pintewippers vierde haar Elf-Elfbal in de Tref. Ook werd de Prins bekend gemaakt. Het ging tussen Johan Luyten en Jack Tiemissen.

Meer berichten