Column Lowie

Column

Foto: Foto:

Voormalig president van Amerika, Bill Clinton, noemde Nederland ooit een land vol gemanierde polderaars. Een land dat zich altijd gastvrij opstelt voor vluchtelingen die een veilig heenkomen zoeken.
Maar het draagvlak om ze asiel te verlenen is momenteel snel aan het afkalven. Dat komt onder andere door de misdragingen van jonge asielzoekers uit veilige Noord-Afrikaanse landen.
Zo werd vorige week in een AZC in Rotterdam een vrouw verkracht door een zogenaamde 'veiliglander'. Na de aanranding was de maat voor burgemeester Aboutaleb vol. Hij regelde bij het COA dat zijn stad voorlopig geen nieuwe lastpakken hoeft op te nemen. Ook burgemeester Heijmans van Weert heeft al een paar keer aangegeven meer dan genoeg te hebben van jonge Marokkanen en Algerijnen die stelen en vrouwen lastig vallen en dus voor veel overlast zorgen in zijn stad.
Er lijkt een soort van tolerantie-moeheid in te sluipen onder Nederlanders. Zelfs de poging van Tim Hofman die zich hard maakt voor een kinderpardon en probeert te voorkomen dat de 9-jarige Nemr met zijn ouders terug moet keren naar Irak lijkt op voorhand weinig kans van slagen te hebben. Nog niet zo lang geleden zou Hofman nog zijn bewierookt en als gutmensch aan hebben mogen schuiven bij Pauw en DWDD. Maar nu wordt hem verweten dat hij door Nemr overal mee naar toe te nemen het jongetje gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden en om zijn eigen YouTube/programma ´#Boos´ te promoten.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus wil je voorkomen dat de zaak escaleert en foute schreeuwers zo direct de zaak aan het schijten brengen moeten in Den Haag op korte termijn spijkers met koppen worden geslagen.
Eigenlijk is iedereen het er wel over eens. Amokmakers moeten bij de kladden worden gepakt en teruggestuurd naar hun land van herkomst. En vluchtelingen die geen kant op kunnen moet je opvangen.
´Nie piepen jonge, durpakken´, zei mijn opa vroeger wel eens. Maar dat valt nog niet zo mee in een land vol gemanierde polderaars.

Meer berichten