Foto: Henny De Lent
Foto: Henny De Lent (Foto: )

René Das geroemd om diensten

LUYKSGESTEL - René Das (74) heeft zaterdag van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt gekregen. Hij kreeg deze onderscheiding bij gelegenheid van zijn 50-jarig lidmaatschap van het St. Martinusgilde. In het clublokaal achter molen De Deen vonden de festiviteiten plaats.

Das is niet alleen lid van het plaatselijke gilde: hij is ook al 48 jaar bestuurslid. Op dit moment is hij Eredeken binnen het bestuur. Tijdens de 50 jaar is hij vier keer 'Koning van het gilde' geweest. In 1988 en 2002 was hij een van de kartrekkers bij de realisatie van het huidig gildehuis bij de witte molen.

Sinds 2000 verzorgt hij de kantine in het gildehuis. Dit betekent dat hij elke woensdagavond werkt in het gildehuis tijdens de clubavond. Ook verzorgt hij alle inkoop voor de kantine en evenementen. Bij deze evenementen, of het nu gaat om schietwedstrijden of het jaarlijkse eetfestijn, is hij altijd present. Dit jaar wordt het eetfestijn voor de 16e keer georganiseerd. Ook bij de realisatie in 2002 van het huidig schietterrein aan de Postelscheheideweg was René Das zeer nauw betrokken. Verder was Das ook politiek actief in de voormalige gemeente Luyksgestel. Hij had zitting in diverse commissies en was 7 jaar raadslid voor de partij Samenwerking Luyksgestel.

Meer berichten