"Als wij met de raad binnen komen met carnaval, moet het een feest worden!"
"Als wij met de raad binnen komen met carnaval, moet het een feest worden!" (Foto: )

Man en vrouw worden prins & prinses

Nicole Leijen

Reusel heeft een prinselijk paar

Als 13-jarigen werkten ze allebei op de markt, hingen ze rond bij de bibliotheek en haalden ze kattekwaad uit bij de nonnentuin. Van kusjes was geen sprake. Uiteindelijk verloren ze elkaar uit het oog en bouwden ieder een eigen leven op. Tot zo'n 14 jaar geleden. Ze kwamen elkaar weer tegen, werden dikke maatjes en deze keer werd er wel gezoend. Een sprookje? Misschien wel. Jimmy en Miranda van Schaijk zijn in ieder geval wel een ware prins en prinses.

REUSEL – "De voormalig voorzitter van Stichting Karnaval Reusel, wilde nog één keer knallen. Met een prinselijk paar", begint een dolenthousiaste Jimmy te vertellen. Hij is verkozen tot prins Jimmy d'n Urste in Reusel en wordt bijgestaan door zijn eigen vrouw Miranda als prinses. Die moet daarvoor wel uit haar comfortzone treden. "Want', zegt ze met een grote lach, "ik ben er heel graag bij, maar als er camera's of een podium in de buurt komen, maak ik rechtsomkeer. Dus als ik dit nu doe, durf ik voortaan alles", is haar overtuiging.

Dat ze in de belangstelling zullen staan, hebben ze al aan den lijve ondervonden. Na de bekendmaking was het direct een gekkenhuis. Facebook en Whatsapp ontploften met felicitaties. "Er zijn zelfs mensen die hun autoraam naar beneden doen en alaaf naar me roepen", aldus een overrompelde Jimmy. "En ik word zelfs bij de hondenschool en bij de spinning aangesproken", vertelt de praatgrage Miranda. Ze genieten er zichtbaar van...

En dat is best bijzonder aangezien het stel een aantal jaren geleden helemaal niet zo'n fanatieke carnavalsvierders waren. Ja, ze gingen wel op stap, gewoon omdat ze van feesten en gezelligheid houden, maar niet omdat ze carnaval zo geweldig vonden. Totdat ze in aanraking kwamen met de raad van elf en dat een hele leuke club mensen bleek te zijn. "Het voelde direct als thuiskomen bij deze club, intenser kun je carnaval niet hebben en carnaval is voor mij wel duizend keer verbeterd", zijn zomaar wat uitspraken van de prins. En hoewel Miranda duidelijk aan gaf dat Jimmy haar niets moest verplichten, was ze er zelf ook al snel veel bij. "Want", zegt Miranda al even enthousiast, "dit is echt carnaval". De twee zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze kunnen lezen en schrijven met elkaar en samen zijn ze op hun best. "Jimmy is super sociaal, een gangmaker en maakt overal een feestje van", zegt een trotse prinses. "Miranda is op haar beurt weer erg begaan met kinderen en wil bijdragen aan het voortbestaan van carnaval", vult een al even trotse prins aan. Tel daarbij op dat dochter Indy al even gezellig is en plaats neemt in de narrenraad en je hebt de succesformule te pakken. Ze weten goed wat ze willen bereiken. "Ik hoop dat de kinderen zo enthousiast zijn dat ze met carnaval niet op vakantie willen, dan hebben we het goed gedaan", sluit Miranda stralend af. "En ik ben pas tevreden als het Reuselse volk terugkijkt op een onvergetelijke carnaval", vult Jimmy aan. De ambities zijn hoog, maar dit mooie, gezellige stel kan het waarmaken!

Meer berichten