Foto: Remco Veurink
Foto: Remco Veurink (Foto: REMCO VEURINK)

Samen op weg naar een betere toekomst

Van de redactie

Dutch Cell dogs wint award

Op maandag 12 november werden in Studio Aalsmeer de Dutch Pet Awards 2018 uitgereikt. Awards, voor personen en bedrijven, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de dierenbranche.

Bergeijk - Dutch Cell Dogs, de stichting die asielhonden laat trainen door gedetineerden, was deze avond één van de gelukkigen en mocht tijdens de Awardshow de Not for Profit Award in ontvangst nemen. Initiatiefneemster van Dutch Cell Dogs is de Bergeijkse Betty Buijtels. Samen met haar collega Marlies de Bats richtte ze de stichting op. Een maand eerder werd bekendgemaakt dat Dutch Cell Dogs genomineerd was voor de award in deze categorie, samen met Stichting Dierenlot en Hulphond Nederland. De jury was onder de indruk van het werk van Dutch Cell Dogs en benoemde in het juryrapport meerdere punten waarop Dutch Cell Dogs erbovenuit sprong. Zo waren zij positief over het feit dat er niet alleen voor de hond, maar ook voor de gedetineerde leerdoelen opgesteld worden. Op deze manier krijgen beide partijen een beter toekomstperspectief, als zij naar respectievelijke een nieuw gezin gaan, dan wel terugkeren in de maatschappij. De Not for Profit Award was niet de enige award die deze avond werd uitgereikt. Er gingen ook in vijf andere categorieën partijen met awards naar huis. Zo was de Keten Award was voor winkelketen Welkoop, de DSZ award ging naar Dierspecialist Manon Beijer, de DAP Award ging naar Dierenkliniek 't Spoor, de Product Award ging naar Hands on Gloves en de Talent Award was voor studenten Julian Loomans en Kevin Varekamp.
De nominatiecommissie van deze editie bestond uit: Drs. Erik Gostelie (Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren), Gertwim de Haas (Aeres Barneveld), Drs. Paul Burger (Retaildeskundige), Benita Beekhof (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren), Drs. Arjo Westerhuis (EduPet), Dr. Maria Groot (Wageningen University & Research), Maarten de Heijer FFP (ABN-Amro), Peter Haspels (Ondernemer), Ingeborg de Wolf (Wageningen University & Research) en Ir. Manon de Kort (HAS Hogeschool).

Meer berichten