Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Blijspel 'Beloofd is beloofd'

Door Thijs van der Zanden

Hoogeloon – 24 november 1983. De voorbije zaterdag gaf toneelvereniging St. Pancratius de première van het bovengenoemd blijspel in Zaal den Bakker. De titel van het prima gespeelde stuk gaf al aan dat het over een belofte ging die, zoals al snel bleek, heel wat geharrewar veroorzaakte. Berend Lammers gespeeld door Wil Biessen was een bazige, gierige boer. Zijn ongetrouwde dochter Mia, gespeeld door Riet Rademakers, had hij altijd verteld dat zij aan haar moeder op haar sterfbed had belooft dat ze altijd voor hem moest zorgen. Dat gebruikte hij dan ook als stok achter de deur wanneer hem dat uitkwam. Op de foto is te zien hoe postbode Frans Goossens een 'zwaar stuk' afleverde op de boerderij van Berend. De 56-jarige regisseur To Mollen was erg tevreden over het spel en de spelers. Ze kon het weten, want ze had al 40 jaar ervaring met toneel. Wel hoopte ze van harte dat vooral meer jongelui zich zouden aansluiten bij de Hoogeloonse toneelvereniging.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Op vakantiepark de Tipmast in Bladel ging de vlag in top. Het Rode Kruis afdeling De Zaligheden, liet die vlag daar plaatsen op een aangepaste bungalow in aanbouw.

- De Ned. Stichting propaganda Groenten en Fruit hield een voorlichtingsavond. De grote zaal van den Herd te Bladel was tot in alle hoeken bezet. Vooral door dames van jonge leeftijd.

- De Eerselse scoutinggroep De Voortrekkers knapte het kapelletje aan de Dijk op. Dit sociaal doel past in hun traditionele activiteiten en het bewees er de gemeente een dienst mee.

Meer berichten