Uitreiking prijs FLL. Foto: R. Coenen
Uitreiking prijs FLL. Foto: R. Coenen (Foto: R Coenen)

De Klimoppers slepen award binnen

Van de redactie

First Lego League Tilburg

Afgelopen week was dan eindelijk het moment daar voor tien kinderen uit groep 8 van OBS De Klimop uit Reusel. Na maanden van voorbereiding mochten ze deelnemen aan de regiofinale van First Lego League in Tilburg.

Reusel - Sinds vorig schooljaar is basisschool De Klimop gestart met een doorgaande lijn van programmeren, van robots aansturen in de onderbouw tot het zelf bouwen en programmeren van een Legorobot in de bovenbouw. Als eindproduct is er voor de bovenbouw ieder jaar een deelname aan de wereldwijde wedstrijd van First Lego League. Dit jaar stond de wedstrijd in het teken van de ruimte; wat heb je nodig om te overleven in de ruimte? Voor deze wedstrijd hebben deze kinderen iedere woensdagmiddag gewerkt aan het bouwen en programmeren van een robot, om deze uiteindelijk zelfstandig de missies uit te laten voeren. Ook moesten ze een presentatie maken. Ze hebben een idee bedacht voor het leven in de ruimte: Ruimtegeur. Door contact te zoeken met Sense Company en zich verder te verdiepen in de werking van geur, hebben ze een manier bedacht om geuren toe te voegen in een ruimtestation.
Na alle voorbereidingen waren de kinderen er afgelopen zaterdag helemaal klaar voor. Met veel vertrouwen en plezier gingen ze de uitdagingen aan, gesteund door familie en vrienden. Tijdens deze dag hebben de kinderen gepresenteerd, samenwerkingsopdrachten uitgevoerd en natuurlijk deelgenomen aan de robotwedstrijd. Met dit (tweede) jaar wel een heel bijzonder succes: winst van de Robotprestatie award!!! De Klimoppers hebben met een score van 97 de meeste punten behaald tijdens het robotparcours, een geweldig resultaat. De robot was nauwkeurig geprogrammeerd en wist binnen tweeëneenhalve minuut diverse missies te behalen.
Tijdens dit project is er verschillende ondersteuning aangeboden, zoals techniekcoaches en diverse ouders. De techniekcoaches Wim en Ben hebben met name technisch ondersteund, waarnaast er ouders waren voor de hulp bij het presenteren of het verbeteren van het programmeren.

Meer berichten