Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Judokampioenschap Hoogeloon

Thijs van der Zanden

Hoogeloon – Op zaterdag 18 december 1983 vonden de clubkampioenschappen judo van de gemeente Hoogeloon plaats. Er traden tien teams in het strijdperk die zo waren ingedeeld dat iedereen gelijke kansen kreeg qua leeftijd, gewicht en technische bekwaamheid. Bij de allerkleinsten leverden het vertederende beelden op, maar al bij jonge kinderen was te zien dat er flink wat pit in zat. De groteren vochten, aangevoerd door hun meelevende ouders, alsof hun leven er van afhing, Clubkampioen in de eigen groep was dan ook heel belangrijk. Vanwege de kosten werden de kampioenschappen gehouden in Sportschool Sanders in Eersel en dus niet in de gymzaal in Hapert waar normaal de trainingen plaatsvonden. Jan Sanders had ook twee bekers beschikbaar gesteld voor diegenen die het mooiste judo lieten zien. Deze bekers gingen naar Maschia van Spreeuwel en Wilfred van der Heyden, die in een sterk team ook nog te kampen kreeg met en bloedneus.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In den Tref te Hapert vonden de districtskampioenschappen voor vogelliefhebbers plaats. Zo'n 1000 toeschouwers brachten een bezoek aan 1900 tentoongestelde vogels.

- Reisbureau Jos Maas had in Lage Mierde een vakantiebeurs georganiseerd. Er werd een vakantiesfeer gecreëerd met optredende artiesten die voor een mooie middag zorgden.

- In Bladel kwam in winkelcentrum 'Posthof een nieuwe bloemenzaak. De eigenaren Rini en Els Ras hadden zich voorgenomen voor hoge kwaliteit en zo laag mogelijke prijs te zorgen.

Meer berichten