Foto:

Een waardig en verrassend afscheid

Van de redactie

Directrice verlaat Klimop

Openbare basisschool de Klimop uit Reusel pakt het traditiegetrouw in december altijd groots aan. De Eindmusical van groep 8, die op de meeste scholen aan het einde van het laatste basisschooljaar wordt uitgevoerd, wordt bij de Klimop altijd al in december gespeeld. De uitvoeringen zijn niet alleen te bewonderen op de school zelf, maar ook in cultureel centrum de Kei in Reusel.

REUSEL - Dit jaar werd er geld ingezameld voor de stichting Energy4Finn. Deze stichting zamelt geld in voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten in de hoop daarmee de ziekte te stoppen c.q. te stabiliseren en de kwaliteit van leven te verbeteren voor alle kinderen met deze ziekte en hun gezinnen. Een doel dat dicht bij de kinderen staat omdat Finn zelf in deze groep 8 zit.

Dit jaar had het geheel een bijzonder tintje. Directrice van basisschool de Klimop, Astrid Morssinkhof, neemt afscheid van haar school; Ze gaat met pensioen. Om de directrice een waardig afscheid te geven stond het voorprogramma van de musical volledig in het teken van 'Juf Astrid'. In het geheim werd een stuk geschreven waarin de loopbaan van de directrice naar voren komt. Van het kleine meisje uit Hengelo dat haar hart volgde en naar Brabant vertrok, tot Juf Astrid die uiteindelijk directrice werd van basisschool de Klimop in Reusel. Haar hobby's, interesses en liefde voor het vak werden via verschillende liedjes door de kinderen aan de zaal getoond. Voor Astrid een totale verrassing. Zij dacht dat dit jaar het thema 'Jungle' was en werd zonder enig vermoeden de zaal ingebracht. Volgens de traditie opende Astrid de avond met een woordje, maar ze werd onderbroken door enkele leerlingen die haar vertelden dat de avond toch iets anders zou gaan lopen. Toen het gezin van Astrid uit de coulisse kwam, was ze dan ook blij verrast. Een spetterende avond vol verrassende elementen volgde.

Astrid: 'Ik dacht, wat gebeurt hier allemaal? Achteraf gezien verliep de voorbereiding ook al zo vreemd. Het is volgens mij het grootste complot uit de historie van De Klimop. Niemand die mij iets verteld heeft en ik wist dus echt van niets. Ik ben enorm verrast en ben getroffen door de inzet van leerkrachten, kinderen en ouders om mij en mijn gezin zo'n mooie doorkijk in mijn levensloop te geven. Geweldig!'

Astrid Morssinkhof was 34,5 jaar werkzaam op school en directrice van 2001 tot en met 2018. Zij heeft ervoor gezorgd dat de Klimop in Reusel uitgegroeid is van een schooltje met vijf groepen naar een school met elf groepen. Astrid heeft altijd oog gehad voor vernieuwing maar daarbij wel de visie van de school in het achterhoofd gehouden: Een dynamische school in ontwikkeling, waar verschillen inspirerend werken en kinderen zich optimaal ontplooien. Wat kenmerkend is voor Astrid, is dat zij ieder kind bij naam kende en haar deur stond altijd open.

Meer berichten