De groep van Fontys Hogescholen Sociale Studies vertrekt in maart naar Brazilië.
De groep van Fontys Hogescholen Sociale Studies vertrekt in maart naar Brazilië. (Foto: )

Geluksmomentjes creëren in Joao Pessoa

Van de redactie

Sonja met groep naar Brazilië

In plaats van in een warm huis wonen, voorzien van elektriciteit, water, eten en Netflix, moet je iedere dag opnieuw vechten voor jouw eerste levensbehoeften. Een douche bestaat uit een duik in het dichtstbij gelegen beekje tussen alle rommel en viezigheid. Het behalen van een diploma is levensdoel, maar het overleven en bestaansrecht krijgen op een plek waar niemand jou ziet. Een plek die letterlijk niet eens op de kaart staat, maar verscholen ligt in de favela's van de grote stad Joao Pessoa.

Hooge Mierde - Hoe mooi zou het zijn als een groepje Nederlanders de inwoners, specifiek de jonge kinderen van deze plek, een geluksmoment kunnen bezorgen en het idee kunnen geven dat ze er wel degelijk toe doen….

Maart 2019 vertrekt Sonja de Miranda uit Hooge Mierde samen met een team van 16 studenten en 3 docenten vanuit Fontys Hogeschool Sociale Studies naar Joao Pessoa in Brazilië om daar heel veel geluksmomentjes te creëren voor de plaatselijke bevolking en tevens een helpende hand te bieden aan de vrijwilligersorganisatie ARCA, die zich inzet voor de bewoners van de sloppenwijk Salinas. Uiteraard kan de groep ter voorbereiding op deze 'missie' wel de nodige steun gebruiken. Dit jaar hebben zij namelijk onder andere als doel om, van de opbrengsten van sponsoracties, met de vrijwilligers van ARCA een speeltuin (bij de gemeenschappelijke tuin) voor de kleinste kinderen aan te leggen. Een mooie plek voor ontmoeting, waar de kleinere kinderen even zorgeloos kunnen genieten en ontspannen.

Om het nodige geld hiervoor in te zamelen hebben de leerlingen al diverse acties binnen en buiten FHSS uitgezet, waaronder bijvoorbeeld het binnenhalen van diverse sponsors in de regio Eindhoven.U kunt deze groep steunen door een bijdrage te leveren om de dromen van de mensen uit Brazilië waar te maken. Alle kleine beetjes helpen.

Meer berichten