Ludo Verhagen, organisator van de Oudejaarsparty (foto Studio Wouw)
Ludo Verhagen, organisator van de Oudejaarsparty (foto Studio Wouw) (Foto: )

Oudejaarsparty Winterfeesten

Samen het nieuwe jaar in

REUSEL - 'Een openbaring, elke keer als ik hier kom. Je bent nog geen drie stappen binnen of je hebt aanspraak, gewoon goeie buurt.' Ludo Verhagen lijkt nog niet bekomen van de prettige verbazing die de kennismaking met de Winterfeesten bij hem teweegbracht.

Tot vorig jaar kende hij het Reuselse dorpsevenement slechts vanaf de zijlijn. Maar meteen nadat voorzitter Wil Hermans hem 'erbij getrokken' had, kreeg de transportplanner van een regionaal vervoersbedrijf de smaak helemaal te pakken. Samen met zijn vrouw Lia zet hij zich dagelijks in om het winterfestijn tot een succes te maken. Hermans en Verhagen kenden elkaar vanuit de stichting Carnaval, wat bij eerstgenoemde tot de conclusie leidde dat Verhagens ervaring rond het carnavalsevenement zeer welkom was bij de organisatie van de Winterfeesten.

Zo geschiedde. Ludo Verhagen zegde zijn medewerking toe en vanaf dat moment rees zijn ster snel. In een mum van tijd maakte hij deel uit van het bestuur van de stichting Winterfeesten, vanwaar hij – samen met Nicole Leijen, Petra Lauwers, Ad van Limpt en Wil van Limpt – deel ging uitmaken van de Evenementencommissie.

Vanuit deze rol staat hij voor een belangrijke opdracht: proberen de Oudejaarsparty tot een succes te maken. Verhagen heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Voor hem is dit evenement - dat op oudjaarsavond vanaf 20.30 uur van start gaat - het summum van de dorpsontmoeting waar de Winterfeesten voor staan.

Andere setting

In het 4Care-feestcafé komen familie- en vriendengroepen bijeen om samen oud en nieuw te vieren, en dat in een andere setting dan veelal gangbaar is. Niet in huislijke kring, maar in breder dorpsverband. En niet zoals in het sterk op jongeren gerichte uitgaansleven, maar op een plek waar jong en oud elkaar treffen. Verhagen: 'Dat is een krachtige formule.'

Aanmelden nodig

Wat hem betreft wordt een en ander versterkt door hetgeen de avond te bieden heeft. Wie meedoet, krijgt voor een bedrag van 30 euro een avond lang hapjes en drankjes voorgeschoteld. Bovendien is er een dj – dj Hubert – die zijn platenkeuze afstemt op de wensen van het publiek. Vooraf aanmelden is nodig. Dit kan via www.winterfeesten-reusel-de-mierden.nl/programma/evenementen/tickets-evenementen/

Meer berichten