Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Elfde Avondzesdaagse Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – Januari 1984. Zes avonden lang hadden jong en oud weer kunnen genieten van een sportieve gebeurtenis die al weer voor het elfde jaar plaatsvond. Elk jaar was het weer een fijne belevenis om getuige te zijn van dat wielerfeest in de voor die gelegenheid tot een waar sportpaleis omgedoopte grote zaal van Den Herd. De tot 'wielerprofs voor een week' omgedoopte renners en rensters deden weer met grimmige trekken rond de mond hun uiterste best om er alles uit te halen wat in hus bast zat. De grootste matadoren brachten het op de rollen tot snelheden die de honderd kilometer per uur benaderden. Dit onder luide aanmoedigingen van het elke avond in grote getalen opgekomen publiek. Een atmosfeer zoals van het sportpaleis van Antwerpen zweepten ze, de elkaar fel beconcurrerende helden op de fiets op tot grootse daden. De organisatoren van het Snelle Wiel konden dik tevreden terugkijken op een niet meer weg te denken sportfestijn.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Pastoor J. Boelaarts nam afscheid van zijn geliefde Sint Willibrordusparochie in Eersel. De pastoor, die in de oorlog moest onderduiken, was vanaf 1965 pastoor te Eersel.

- De Reuselse Korfbalvereniging Rosolo won met 9-3 overtuigend van Never Down. Marion Vosters scoorde een ware hattrick en was dan ook een van de uitblinksters.

- De mannen van het eerste team van Vollybalclub Bladel wonnen met 3-2 van de volleyballers van Best. De overwinning tegen het sterke Best was verdiend.

Meer berichten