Foto: Eigen foto

Na 30 jaar weer terug in Bergeijk

Jan van den Dungen

Jasper keert terug met theater

Hij speelde hier al eens in de Kattendans 30 jaar geleden. Toen in de Beatrix-schoolmusical de Weermachine. Nu, zondagmiddag 20 januari is Jasper van der Heijden gepokt en gemazeld terug, samen met zijn 'kantoorgenoot' Ronald Wolthuis en geluidstechnicus en gitarist Joost Halenbeek.

Bergeijk - Maar met een gedegen theateropleiding achter de rug en al heel wat openbare voorstellingen verder.

Gedrieën spelen ze onder de naam theatergroep Dender hun eigen ontwikkelde cartoontheatervoorstelling 'Kantoorvlieg', bestemd voor alle leeftijden. Zomaar een reactie "Geweldig leuke voorstelling. Absurd, hilarisch, komisch in het uitvergroten van kleine dingen. Echt een super aanrader!"

Kantoorvlieg

"Het lijkt of je naar een stripverhaal kijkt", zo legt Jasper de voorstelling uit. "Samen met Ronald maken wij de plaatjes en Joost vult met geluid de tekstbolletjes in zoals die in een stripverhaal voorkomen." Kantoorvlieg is een heel vrolijke en inspannende rollercoaster over twee kantoormannen in hun strijd tegen een paar insecten. Maar bovenal een familievoorstelling voor iedereen met fantasie en ijzersterke zenuwen. "Tussen ordners, bureaustoelen en ratelende printers stuiten Jasper en ik op onverwacht bezoek", aldus Ronald en vervolgt: "Een paar glimmende oogjes loeren uit een propje papier, harige pootjes rennen over het bureau", zo verduidelijkt Jasper het naderende onheil. Wij, als kantoormannen gaan vliegend en vallend de strijd aan met onze grimmige visite, maar raken onze zelfbeheersing en stropdassen volledig kwijt."

Theatergroep" Dender neemt je mee in hun ter plekke getekend universum in een krachtmeting tussen mens en beest, live begeleid door een snerpende elektrische gitaar, waarbij je wordt verrast door de kracht van het kleine. Kortom: een eigentijdse voorstelling met live cartoongeluiden voor iedereen vanaf vier jaar.

Over Theatergroep Dender
Jasper van der Heijden, Ronald Wolthuis en Joost Halenbeek vormen Theatergroep Dender. Ze hebben een gedegen toneelopleiding achter de rug en ontmoetten elkaar in Utrecht, dat nog steeds als uitvalbasis voor hen geldt. Ze maken cartoontheater: een mix van live getekende beelden, fysiek theater en live muziek. In hun voorstellingen worden herkenbare situaties opgeblazen tot aanstekelijk absurdisme. Naast het spelen in theaters als de Kattendans, verzorgt Dender ook schoolvoorstellingen en is zij regelmatig te zien op festivals in den lande.

De voorstelling van zondag 20 januari begint om 14.30 uur. Kaartjes zijn te reserveren op

www.kattendans.nl

voor 10,50 euro en kinderen tot 12 jaar betalen 6,50 euro.

Meer berichten