Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

AVR'69 bij Veldcross St.Oedenrode

Door Thijs van der Zanden

Reusel – Januari 1984. De eerste cross waaraan in dat jaar werd deelgenomen door de voltallige Reuselse AVR'69-lopersgroep was de Fortunacross in St. Oedenrode. Er kwam daar in alle categorieën een erg sterk deelnemersveld aan de start. Bij de 700 wedstrijdlopers waren ook atleten die bij de nationale top hoorden. Er viel één AVR'69 overwinning te noteren en wel van Wendy Castelijns (zie foto). Ze was aan een erg sterk seizoen begonnen bij de pupillen-B. Vanaf november 1983 had ze alle wedstrijden waaraan ze deelnam gewonnen. Er waren nog meer goede prestaties te noteren. Zo werd Yvonne Sanders vierde bij de pupillen-A. Richard Kox werd elfde en Eric Kox achttiende bij de jongens-D. Judith Castelijns werd in haar klasse tiende en Angeline Cox dertiende. Bij de jongens-B werd Jack van Avendonk achtste en Coron van Hout tiende. Senior Wil Beys werd eenentwintigste en bij de veteranen werd Jan Tenbult derde en Karel Seuntiens vijfde.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De op 4 februari 1934 opgerichte Eerselse biljartvereniging 'Oefening Baart Kunst' vierde het gouden jubileum. Theo Sterrenburg en Toon Jansen waren leden van het eerste uur.

- Het 'Nieuw Reuselse Toneel' voerden voor de ouderen van Reusel gratis het toneelstuk 'Un Pracht van een dochter' op. De Kei zat bomvol, zelfs het balkon moest gebruikt worden.

- FC De Stampers kwam als de grote kampioen te voorschijn uit de Reusel buurtvoetbalcompetitie. De voetballers hadden aangetoond dat ze de terechte kampioenen waren.

Meer berichten