Voor de derde keer exposeren debuterende kunstenaars uit de regio hun werk in de foyer van de Kattendans.
Voor de derde keer exposeren debuterende kunstenaars uit de regio hun werk in de foyer van de Kattendans. (Foto: Ton van de Vorst)

'Je komt zoveel talent tegen'

Van de redactie

Expositie in de Kattendans

De Knegselse Walthera de Lepper heeft oog voor haar omgeving. Ze wandelt graag door de natuur en maakt dan foto's van het mooie wat ze onderweg tegenkomt. Thuis maakt ze daar dan wenskaarten van die ze het liefst huis aan huis aan de man brengt, want contacten met mensen vindt ze ongelooflijk interessant. Onderweg komt ze heel veel mensen tegen met een artistiek talent. Deze talenten exposeren op de expositie ’Gezien Worden’ die nog de hele maand januari gratis in de Kattendans te bezichtigen is. Op zondag 27 januari kan men van 14.00 tot 17.00 uur de kunstenaars zelf ontmoeten.

Bergeijk - Spontane ontmoetingen met mensen vindt Walthera het mooiste als ze haar wenskaarten huis aan huis probeert te verkopen. ”Ik heb op markten gestaan en ben met mijn kaarten naar winkels geweest maar het venten vind ik het leukste. Je ontmoet zoveel mensen die allemaal een verhaal hebben en die iets bijzonders kunnen. In 2012 ben ik gestart met exposities van onbekende kunstenaars uit de omgeving. We hebben nu elf keer geëxposeerd en dat is steeds een succes geweest. De kunstenaars vinden het leuk om hun werk te laten zien. En verrassend is het ook niemand kent elkaar totdat de expositie ingericht gaat worden. Voor volgend jaar heb ik de Kattendans ook alweer besproken!”

Op de expositie is werk te zien van Anneke van Kemenade uit Eersel, zij tekent hele mooie ogen. Dayke Gevers uit Westerhoven maakt realistische schilderijen, zij volgde een opleiding in Belgie. Jim Smolders uit Steensel tekent zelfverzonnen stripfiguren en de Eerselse Yvana maakt kleurrijke schilderijen naar eigen fantasie.

In het kader van het thema 'Gezien Worden' is 27 januari ook Mariël Groenen aanwezig. Zij werd als kind seksueel misbruikt door haar vader. Ze schreef een boek over de invloed daarvan op haar eigen ontwikkeling. Ze beschrijft hoe ingrijpend haar incestverleden is aan de hand van het levenswiel. Per levensgebied geeft ze handvatten, tips en vragen die helpen het verleden te verwerken.

Meer berichten