Toneelvereniging de Vriendenkring in Wintelre is klaar voor hun wintervoorstelling de IJsprinses die te zien is op 3, 9 en 10 februari in de Rosdoek in Wintelre
Toneelvereniging de Vriendenkring in Wintelre is klaar voor hun wintervoorstelling de IJsprinses die te zien is op 3, 9 en 10 februari in de Rosdoek in Wintelre (Foto: )

Een winterse voorstelling: de IJsprinses

Ton van de Vorst

De leden van toneelvereniging werken aan laatste loodjes van hun wintervoorstelling de IJsprinses. De voorbereidingen startten na de zomervakantie; de lezerscommissie en de regisseur kiezen welk stuk ze op de planken gaan brengen, daarna wordt de rolverdeling gemaakt, starten de repetities en gaan de decorbouwers aan de slag en worden de kostuums gemaakt.

Wintelre - Met Agnes Verheggen heeft de Vriendenkring een zeer geroutineerd regisseur voor 'De IJsprinses' vier jaar geleden vierde ze haar 50-jarig jubileum als regisseur. "Tijd om het stokje door te geven", zegt ze, maar stiekem vindt ze het werk te leuk om ermee te stoppen: "Als regisseur schrijf en herschrijf ik de stukken, soms voeg ik wat toe, zodat we het met de vereniging goed kunnen neerzetten. We hebben op dit moment veel jeugd in de vereniging en die vragen andere dingen waarop je als regisseur moet reageren. Dat maakt het werk zo boeiend."

De IJsprinses is een stuk geschreven door Carla Berendse Schel. De jaloerse en op macht beluste tovenares Muriël, gespeeld door Erika Simons, heeft de prinses Anastasia betoverd omdat de prins zijn oog op haar had laten vallen. Ze verandert het paleis in ijs, de prinses heeft een hart van ijs gekregen en is koud en emotieloos geworden, de koning en de koningin zijn veranderd in standbeelden. Er wordt alleen nog maar ijsbergsla, ijsbonbons en ijstaart gegeten. Op een zeker moment komt de barones met haar luchtballon overgevlogen, ze landt bij het IJspaleis. Aan boord bevindt zich een mensenkind. Daan blijkt een slim meisje te zijn, met de knappe prins Robin van Ditmar wordt van alles gedaan om van Fantasialand weer een mooi groen land te maken waar de zon schijnt.

Zaterdag 9 februari en de zondagen 3 en 10 februari wordt 'De Ijsprinses' om 15:00 uur gespeeld in De Rosdoek in Wintelre. Kaartjes á 5 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa. Reserveren is niet nodig.

Meer berichten