Foto:

Buurlanders brengen carnavalsvoorpret

Van de redactie

Buurtgatse Zittingsavonden

Het is eigenlijk de voorpret van het nieuwe carnavalsseizoen. De Buurtgatse Zittingsavonden van Carnavalsvereniging De Buurlanders zijn een begrip in Eersel. Een lekker avondje uit en genieten van diverse optredens en muziek.

Eersel - De weg die de organisatie een paar jaar geleden met succes is ingeslagen, blijven ze volgen. Ze vinden het hierbij belangrijk om tegemoet te komen aan de wens van de gasten. Daarom zal, net als vorig jaar, de zaal gedeeltelijk worden ingericht in theateropstelling. In het achterste gedeelte wordt gebruik gemaakt van lange tafels. Deze worden trapsgewijs neergezet, zodat iedereen goed zicht heeft op het podium. De organisatie streeft hiermee naar een gemoedelijker en dorpser karakter, dat vooral veel gezelligheid oplevert.

Er is wederom een sterk programma samengesteld vol humor en variatie. Van vaste waarde zijn de oude bekenden zoals onder meer duo Kop en Schotel, de Dwèrsklippels, de dansmarietjes en natuurlijk Let's Dance. En na het grote succes van vorig jaar, staan ook Boet en Toon dit jaar weer op het podium. Daarnaast treedt er per avond een bekende gasttonprater op. Op 1 februari is dat Wichard de Benis, op 2 februari Berry Knapen en op 9 februari Frank Schrijen. Drie grote namen uit het tonpraterscircuit die vele prijzen in de wacht hebben weten te slepen. De muzikale ondersteuning wordt geboden door de Vèrrekesblaos. Naar eigen zeggen een leuk, gezellig en knap dweilorkest, dat houdt van 'een goed stukske muziek'.

De Buurtgatse Zittingsavonden worden gehouden op 1, 2 en 9 februari in De Muzenval te Eersel. Vanaf 19.15 uur gaat de zaal open en het programma begint om 19.45 uur. Natuurlijk is er na afloop nog volop gelegenheid om tot in de kleine uurtjes te dansen en gezellig na te praten. Samen met prins Raoul d'n Urste en prinses Marieke maken de Buurlanders er een geweldig feest van. Hun motto voor dit Carnavalsseizoen is immers niet voor niets: Jetzt geht's los!

Meer berichten