Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Haopert blé Haopert

Door Thijs van der Zanden

Hapert – februari 1984. Na een jaar zonder zittingsavond had carnavalsvereniging de Pintewippers het dat jaar weer wel voor elkaar. Het thema was Haopert blé Haopert. De reden van deze naamgeving lag in het feit dat er vrijwel alleen Hapertse mensen optraden. Zo waren er optredens van het Hapertse duo Jos Luyten en Harrie Braken met liedjes van vroeger, een Haperste vriendenkring met een echte Parijse can-can dans en de dansmarietjes met hun nieuwste dansjes. Ook sketches kwamen volop aan bod. De Raad van elf bracht het stuk 'Sneeuwwitje', de jeugdraad trad op met als titel 'Efteling' en het bestuur vertoonde een aflevering van Farce Majeur. Ook het tonpraoten ontbrak niet. Zo waren de Brabantse kampioen 1983, Lambert van de Kerkhof uit Deurne en Martien van Hoof uit Mierlo met 'Frut Frot' present met hun buut. Als klap op de vuurpijl werd live het Haperts carnavalslied gepresenteerd door het koor en boerenkapel 'De Venneblazers'.

Wat gebeurde er die week nog meer?

- Op woensdag 8 februari 1984 werd in Netersel de gouden bruiloft gevierd van Frans en Fien Hendriks. Fien kwam uit Liempde en Frans was geboren en getogen in Netersel.

- In Bladel werd de Muziek- en Cadeauboetiek heropend. De eigenaren Ed en Nelleke Holthuizer hadden na 9 jaar de zaak overgegeven aan Martijn en Rina Klerks.

- Burgemeester Walboomers opende caravancentrum Toon Kokx in Reusel. Hij prees de moed en durf van de jonge ondernemer in die economisch moeilijke periode.

Meer berichten