Foto:

Samenwerking voor Kempisch grensgebied

Van de redactie

In bungalowpark Landal het Vennenbos werd afgelopen week een ontbijtsessie gehouden voor zo'n 70 geïnteresseerde ondernemers en bestuurders uit het grensgebied, om daarna de presentatie bij te wonen van de Torenroute; Torenzicht, een grensbeleving.

De Kempen - De aanwezigen werden door Henk van de Klundert, voorzitter van Land van de Brabantse Kempen, welkom geheten. "Dat er maar liefst 70 ondernemers interesse hebben getoond om te participeren in een samenwerking om onze mooie Kempen op de kaart te zetten, was buiten alle verwachtingen", aldus van de Klundert. De landsgrens tussen België en Nederland gelegen in de Kempen kan worden gezien als kansen voor meer toeristen en hiermee ook kansen voor onze ondernemers. De grens moet een beleving worden. Dit is ook het uitgangspunt van het project 'De Torenroute'. Dit project past helemaal in de visie van de Vrije tijds economie van de Brabantse Kempengemeenten maar ook in de gedachte van de Belgische buurgemeenten Dessel, Lommel, Mol en Retie. De gemeenten en TIP's en VVV's gaan in de toekomst beurzen bezoeken en er wordt reeds samengewerkt om elk jaar een Kempenmagazine uit te geven voor de toeristen. Met dit project wordt er veel gefaciliteerd waarbij de ondernemers zelf mede zorg dragen voor de invulling van de route. Een route van 160 km. door het grensgebied waarbij de toerist optimaal kan genieten van de gastvrijheid, fietsen, wandelen, kunst, cultuur en erfgoed, eten, drinken en slapen. Daar waar we sterk in zijn in onze Kempen.

Tot slot werd het project Torenzicht een grensbeleving door Petra Lauwers van TIP Reusel/de Mierden gepresenteerd met daarbij het logo waaruit de samenwerking van de buurgemeenten aan beide zijden van de landsgrens werd gesymboliseerd. Dit logo zou een mooie aanvulling kunnen zijn op de bestaande gemeente logo's van onze grensgemeenten. Inmiddels is bekend dat er vanuit meer Belgische grensgemeenten interesse is getoond om aan te sluiten.

Meer berichten