Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Gouden Con Amore et Anima

Door Thijs van der Zanden

Eersel – februari 1984. Voor het gemengd Eerselse zangkoor was 1984 een feestjaar. Con Amore et Anima was op 22 juni 1934 opgericht door leden van het toenmalige herenzangkoor en was tot 1950 een mannenzangvereniging geweest. Pas daarna werd het een gemengde vereniging. Het gouden jubileum wilde men niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo stonden er onder meer een früschoppenconcert, een bonte avond, een feestmis, een receptie en diverse concerten op het programma. Op 30 januari werd het feest ingezet met de huldiging van twaalf jubilarissen zie foto. Zittende v.l.n.r. Piet Maas, Jan van Stiphout, Frans van de Hurk, Frans Bleumer, Fien Kakebeeke-Van Woerkum en Harry Coppens. Staande v.l.n.r. Greet van Woerkum-Meulendijk, Cees van Woerkum, Hein Goossens, Piet van Woerkum, Harrie van de Aalst en Rieky Kruijssen. Foto is gemaakt door Driek Ven.

Con Amore et Anima hield de wekelijkse repetitieavonden in zaal De Roskam op de Dijk.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Reusel nam afscheid van Antoon van de Voort, dirigent van de Reuselse koren 'Zang en Vriendschap' en 'Ons Genoegen' tijdens zijn uitvaartmis in de overvolle Reuselse kerk.

- De KVO van de kring Eersel organiseerde een mollenvang-demonstratie voor agrarische vrouwen. Er werd geleerd hoe mollenklemmen geplaatst moesten worden.

- Het kindertoneel 'Theodoor Fluitmajoor was in Eersel een groot succes. Zo'n 500 kinderen leefden intens mee met de belevenissen van het jongetje Theodoor.

Meer berichten