Foto:

Valérie is de beste voorlezer van Bergeijk

Martijn Haneveer

In een volgepakt maar sfeervol Theater de Kattendans liep de spanning hoog op tijdens de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door Bibliotheek De Kempen.

Bergeijk - Alle 9 scholen namen deel aan de wedstrijd en het voorleesniveau was hoog, erg hoog. Valérie Kuijlaars uit groep 8 van basisschool De Ster in Westerhoven wist de ronde met een nipte voorsprong te winnen en zal de Gemeente Bergeijk vertegenwoordigen tijdens de provinciale halve finale op 16 maart. Valérie nam het publiek mee in het verhaal van Juffrouw Pots, geschreven door Tosca Menten. Ondanks haar verkoudheid was zij goed te verstaan en werd het fragment prettig, duidelijk en ritmisch door haar voorgelezen. Op het hoogtepunt van haar fragment stopte ze, waardoor iedereen nieuwsgierig werd naar het verloop van het verhaal. De jury bestond uit Loes Jansen, juryvoorzitter; Dries Floris, directeur Kattendans en Manon Theuws, wethouder.

Respectvol

Er kwam op 8 februari een gevarieerd aanbod aan verhalen voorbij, waardoor het niet vervelend werd om te luisteren. Een mooie vorm van leesbevordering voor de toehoorders. Ook zij verdienen een compliment. Respectvol werd er naar de kandidaten geluisterd, ook al was het een hele opgave om zo lang stil te zitten en te luisteren.

Len Copal wist als Directeur van het Lettercircus YoYo spanning en ontspanning goed af te wisselen. Ze stelde de kandidaten op hun gemak en gaf op zijn tijd ruimte aan ontlading en beweging bij het publiek.

De organisatie van de Nationale Voorleeswedstrijd is in handen van de Stichting Lezen, in samenwerking met de openbare bibliotheken. De wedstrijd begint op de basisscholen in groep 7 en 8. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden