De cheque ter waarde van 40.000 euro.
De cheque ter waarde van 40.000 euro. (Foto: )

Een steuntje in de rug voor Sichting Leergeld

De Kempen - Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen ontving op 7 februari een cheque van 40.000 euro van de VDL Foundation.

De VDL Foundation is verbonden aan de VDL Groep en steunt initiatieven uit de maatschappij op het gebied van zorg en welzijn. Leergeld ondersteunt kinderen uit gezinnen die onvoldoende geld hebben om hen 'mee te laten doen' in de maatschappij. Door deze gift kan Leergeld voor 200 tot 250 kinderen de zwemlessen bekostigen. Ongeveer 350 kinderen kunnen worden voorzien van een fiets om naar school te gaan.

"Het is een geweldig mooi bedrag waarmee we veel kinderen kunnen helpen", aldus bestuurslid Wil de Kort. Hij nam samen met algemeen leidinggevende Frans Heutinck de cheque dankbaar in ontvangst. Leergeld biedt steun aan kinderen tussen 0 en 18 jaar op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en welzijn.

De kinderen leven in gezinnen met weinig financiële middelen waardoor er voor bijvoorbeeld de schoolreis, schoolspullen, lidmaatschap van een sportclub of voor de bibliotheek geen geld voorhanden is.

Meer berichten