Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Toneelstuk 'De Bruiloft' in Eersel

Door Thijs van der Zanden

Eersel – Woensdag 15 februari 1984 beleefden toneelliefhebbers in Eersel een verrassende avond bij de première van 'De Bruiloft', geregisseerd door Marian Maas. Het was een bijzondere, amusante en ontroerende voorstelling, die een aantal vastgeroeste toneelconventies doorbrak. Zonder decor, in een cafézaal speelde de groep aan een lange tafel een bruiloftsdiner. Het bruidspaar was aanwezig, Agnes en Jan-Eric, met hun vaders, moeder, oma, familie en vrienden. Een ceremoniemeesters kondigde de liedjes en sketches aan en elke gast karakteriseerde zichzelf en leverde commentaar op de overlevingskansen van het huwelijk van Agnes en Jan-Eric. Het leidde tot een heerlijke toneelgebeurtenis waar het spelplezier vanaf spatte. Marian Maas na afloop: "We hebben met veel enthousiasme gewerkt aan deze productie en willen deze graag ook buiten Eersel spelen." Het toneelstuk 'De Bruiloft' werd in Eersel opgevoerd op 15, 16, 22 en 23 februari 1984 in zaal De Roskam.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Op zaterdag 11 februari 1984 werd tijdens het prinsenbal in Netersel Bert Sjol d'n Urtse alias Bert Lavrijsen op ludieke wijze onthuld en benoemd tot prins van 't Hupke.

- Reusel Sport besliste de kempische derby tegen Hulsel in de eerste helft. De Reuselse voetballers wonnen die uitwedstrijd met 2-1. Harrie Heesters was met 2 goals beslissend.

- De handballers van Saturnus uit Bladel bevochten weer een fantastische overwinning op Fortuna uit Geleen. Ze bewezen daarmee in de 2de divisie aan de top mee te kunnen.

Meer berichten