Foto:

Toeristisch Info Punt Bladel geopend

Wim Lavrijsen

Bosma knipt het lint door

Juist in een tijd dat je toeristische informatie in een handomdraai digitaal naar je toe kunt halen, is er behoefte aan een fysiek informatiepunt. Voor Remco Bosma, de kersverse burgemeester van Bladel, is discussie hierover nauwelijks denkbaar: "Een plek die je kunt bezoeken geeft je een persoonlijke beleving. En je krijgt deskundig advies."

Bladel - Daarom doet het hem deugd, zo liet Bosma vorige week woensdag weten, dat Bladel beschikt over een eigentijds Toeristisch Informatiepunt (TIP) dat de bezoeker op alle fronten informatie en ondersteuning biedt.

Graag gaf de burgemeester dan ook gehoor aan het verzoek van TIP-manager René Veldhuizen om het nieuw ingerichte pand te komen openen. Een lange reis was daar niet voor nodig: het TIP bevindt zich aan de Bladelse Markt pal naast het gemeentehuis.

Openingsceremonie

Bosma verrichtte de openingshandeling – het doorknippen van een lint – samen met Matthijs Smoor, de student die het interieur van het TIP ontworpen had. Voorafgaand aan de openingsceremonie had Bosma al laten weten hoe hij een paar weken eerder blij verrast werd door de uitstekende dienstverlening van de TIP-vrijwilligers. Toen hij met zijn gezin de gemeente bezocht waar hij kort nadien benoemd zou worden als burgemeester, had hij alle benodigde informatie ontvangen voor een prettige rondgang door het dorp. "Als bezoeker merk je op zo'n moment dat de medewerkers voor je klaar staan. Dan voel je je thuis."

Volgens René Veldhuizen is dat precies wat hem en zijn team voor ogen staat met het nieuwe informatiepunt. "Iedereen moet hier vrij binnen kunnen lopen en dan ervaren dat we iets voor hem of haar kunnen betekenen. Daarbij maakt het niet uit, of iemand tips wil voor een verblijf van een paar dagen, of dat hij gewoon wil weten waar je de fietsenmaker kunt vinden."

www.tipbladel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden