Column Lowie

Lowie Seuntjens

Foto: Foto:

En…? Vorige week ook een bosje bloemen van een stille aanbidder of zo'n onverwacht liefdesmailtje van een collega op het werk ontvangen?
Niet? Nou, ben er maar blij mee. Het zou waarschijnlijk alleen maar voor veel verwarring en gedonder hebben gezorgd.
Vorige week donderdag was het Valentijnsdag, dé dag van de liefde. En tegenwoordig is het ook in ons land een dag waar je eigenlijk niet meer om heen kunt, lijkt wel.
Maar waarom zou ik op 14 februari me opeens verplicht moeten voelen om allerlei dure prullaria te kopen voor mijn geliefde of haar toch op zijn minst mee uit eten te nemen?

Valentijnsdag? Een opgeklopte nepdag, dat is het, als je het mij vraagt. Alsof we al niet genoeg van die door slimme winkeliers bedachte data op de kalender hebben staan. Blauwe Maandag, Vette Dinsdag, Woensdag Gehaktdag, Thursday Ladies Day, Black Friday, Zotte Zaterdag, Koopzondag…., ja zo lust er nog wel een paar.

Eigenlijk is Valentijnsdag helemaal niet zo'n liefdevolle dag om met veel plezier aan terug te denken, maar heeft de dag alles te maken met perversie en lust. De Romeinen hielden vroeger op 14 februari een feest ter ere van de godin van de liefde. In twee kisten werden papiertjes met daarop de namen van de mannen (in de ene kist) en die van de vrouwen (in de andere kist) gestopt. En na een tombola was het vervolgens verplicht vrijen met elkaar op perverse seksfeesten door heel Rome.

Dus zo romantisch is Valentijnsdag helemaal niet. Maar het is blijkbaar wel bij uitstek een dag om commercie voor je eigen gewin te gebruiken en je relatie te versterken. Zelfs een tegoedbon bij de nagelstyliste en de lelijkste tankstation-bloemen zouden je daarbij kunnen helpen.

Mannen, laat je volgend jaar weer niet gek maken. Kruip 's avonds op de bank eens wat dichter tegen haar aan. Of neem eens een keer wat eerder vrij op je werk om voor je lief te koken. Voor mijn part stamp met worst.

Meer berichten