Foto:

Schrijvers op bezoek bij Rythovius College

Eersel - Lezen is erg belangrijk, daarom probeert het Rythovius College in Eersel het leesplezier van de leerlingen te vergroten.
In de mediatheek zijn naast de boeken van 'Lezen voor de Lijst', die gelezen moeten worden voor het vak Nederlands, ook veel 'Young Adult' boeken met onderwerpen die aanspreken zoals online pesten, alcoholgebruik, gameverslaving, fantasyboeken en waargebeurde verhalen te vinden. Tevens organiseert de school elk jaar een Schrijversdag op het college. Ze nodigt dan twee bekende schrijvers uit in de mediatheek, die al de leerlingen uit leerjaar 2 van mavo, havo, atheneum en gymnasium komen vertellen over de boeken die ze hebben geschreven en hun eigen schrijverservaringen. Dit jaar komen Mirjam Mous en Marlies Slegers, schrijvers van diverse spannende en actuele jeugd- en jongerenboeken, de school bezoeken op 27 februari.

Voorbereiding

Ter voorbereiding lezen de leerlingen tijdens de Nederlandse les fragmenten uit het boek Boy 7 van Mirjam Mous en het boek #SweetSixteen van Marlies Slegers.

Meer berichten