Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Rosolo landskampioen korfbal

Door Thijs van der Zanden

Reusel – Februari 1984. Nog nooit trok een sportwedstrijd in sporthal 'Den Boegent' zoveel publiek als op de laatste zondag van februari 1984. Dat kwam door de topper in de hoofdklasse dames micro korfbal, tussen Rosolo en Klimroos. De wedstrijd was aangekondigd al korfbal op topniveau. Maar zoals vaak was ook deze wedstrijd er een waar de zenuwen van de speelsters de keel uitgierde en daardoor niet de beste. Er werd gestreden met een geweldige inzet en de spanning bleef tot het laatste fluitsignaal aanwezig. De Reuselse korfbalsters van Rosolo werden uiteindelijk de terechte kampioen. Niet zozeer vanwege het vertoonde spel tegen Klimroos want dat team was minimaal gelijk aan Rosolo en was het gelijkspel dan ook zeker verdiend. Maar over de hele competitie gezien was het Rosolo die het meest constant gespeeld hadden en ongeslagen bleven met 15 punten uit 8 wedstrijden, Hiermee werden de trotse dames de eerste Reuselse landskampioenen.

Wat gebeurde er die week nog meer

- P.H.M. van Poppel uit Eersel werd benoemd tot directeur/coördinator van de Brabantse Milieufederatie. Voorheen was hij secretaris van het Streekorgaan Kempenland.

- De grote voorjaarsshow in Garage Harrie Peters in Hapert stond in het teken van doe-het-zelven, vakantie, hobby en spel. Kortom er was veel te zien over vrijetijdbesteding.

- De Urste Haopertse carnavalsvereniging de Pintewippers organiseerde op 26 februari 1984 in het kader van 11 jaar jeugdcarnaval in Hapert een jeugdzittingsmiddag in Den Tref.

Meer berichten