Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Carnavalsoptocht Casteren 1984

Door Thijs van der Zanden

Casteren – maart 1984. Op de eerste zaterdag van die maand gaf prins Keeper d'n Urste het startschot voor de optocht die door de dreven van het Casterse Bollemeppersgat trok. Zonder aan zelfonderschatting te doen mocht Casteren zeggen dat het een van de mooiste optochten uit de regio had. Dat getuigen de grote aantallen toeschouwers die jaarlijks weer en wind trotseerde om getuige te zijn van dat geweldig carnavalesk schouwspel. Ook in 1984 waren weer veel groepen en buurtschappen maanden bezig geweest om hun creaties vorm te geven. Er werd dan ook vastgesteld dat de resultaten van 1983 geëvenaard zo niet overstegen waren. Ook dat jaar was iedereen weer verbaasd wat zo'n kleine gemeenschap als Casteren aan originaliteit en creativiteit op de route wist te brengen. Prachtige schepsels werden uit eenvoudige materialen als ijzer en papier geschapen wat leidde tot grote verwondering bij de duizenden toeschouwers uit Casteren en omgeving.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Chef-kok Jan van Leenders uit Geldrop van Kempisch Verpleeghuis Bladel won maar liefst vier bekers en een grote medaille tijdens het jaarlijkse Culinaire Dieet te Zuidlaren.

- Het door Biljart Vereniging Nooit Volleerd georganiseerde toernooi om het kampioenschap driebanden van Bergeijk werd gewonnen door Peter Houbraken.

- Het Reusel Sport bestuur sloot een overeenkomst met Jan Bleijs voor het trainen en begeleiden van de selectie voor het seizoen 1984-1985. Voorheen was hij trainer van Hulsel.

Meer berichten