Gèssel met een grootse G

Jan van den Dungen en Piet Gijsbers

Het was donderdagavond op het kerkplein Gestelplaetse 'Gèssel met een grootse G'. Binnen enkele dagen hadden sponsoren, vrienden en de gemeente, de kersverse wereldkampioen individuele sprint Harrie Lavreysen (21) een warme huldiging voorbereid.

Luyksgestel - Harrie zelf was overdonderd, omdat hij daags erna samen met zijn vriendin op vakantie zou gaan, had hij gedacht, dat de tijd vanaf maandag te kort zou zijn voor een huldiging. Dat was buiten de waard gerekend. Met man en macht werkte men aan een grootse huldiging compleet met podium, vuurwerk en rode loper. "Mooi om te zien, hoe enthousiast dorpsgenoten hier reageren op mijn kampioenschap", vond Harrie.

Heel Luyksgestel liep uit om deze huldiging mee te maken. Om de schouders droeg de tweevoudig wereldkampioen trots een regenboogtrui, die hij in het Poolse Pruszkòw had veroverd. Hij wist daar samen met de Oranjeploeg de teamsprint te winnen, en in de finale van de individuele sprint, het koningsnummer, versloeg hij zijn landgenoot Jeffrey Hoogland. Onder toeziend oog van familie, dorpsgenoten, vrienden en kinderen van zijn BMX vereniging De Durtrappers werd de huldigingceremonie geleid door Wil Bellemakers, voorzitter van Stichting Wielerevenementen Luyksgestel.

Natuurlijk werden er diverse onderscheidingen uitgereikt. Behalve een hanger van de carnavalsvereniging, ontving Lavreysen uit handen van de burgemeester de 'Eik van Bergeijk', een bijzondere speld van verdienste. In mum van tijd werd er deze week met een grote groep, deels vrijwilligers en sponsors Sengers Metaal en Buja Metaal, hard gewerkt aan een passende huldiging. Op de prinsenwagen van carnavalsvereniging De Stekkeraopers uit Luyksgestel, omgetoverd tot huldigingwagen voor WK Prins Harrie d'n Urste, werd hij thuis opgehaald. Met muzikale ondersteuning van Harmonie Theodatus en onder begeleiding van de pers, familie en vrienden werd Harrie richting het podium op de Gestelplaetse gereden waar de rest van zijn familie hem stond op te wachten. Toegesproken door voorzitter Bas Kuijken van De Durtrappers en onderscheiden door Prins Jasper d'n Urste van De Stekkeraopers werd Harrie ook door deze Luyksgestelse verenigingen in het zonnetje gezet. Spreekstalmeester Wil Bellemakers blikte nog even met Harrie terug op zijn WK finale race die hij zelf van commentaar voorzag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden