Foto: Theo van Sambeek

Snelle Wiel Bestronics presenteert zich

Piet Gijsbers

Met een opvallend nieuw clublogo krijgt Het Snelle Wiel een nieuwe eigentijdse uitstraling. Niet alleen dat logo maar ook het totale arsenaal aan wegrenners, wegrensters, mountainbikers, toerfietsers en jeugdrennertjes werd vrijdagavond in de grote zaal van gemeenschapshuis De Tref in Hapert aan belangstellenden gepresenteerd.

Bladel/Hapert - Met meer dan 120 wedstrijdlicentiehouders en toerfietsleden, nog aangevuld met een veertigtal mensen in de begeleiding behoort Snelle Wiel Bestronics bij de grootste wielerverenigingen van Nederland. Aan de hand van een minutieus draaiboek werden renners en sponsoren aan het publiek gepresenteerd.

Voorzitter Robert de Louwere opende de avond met een enthousiast verhaal over verleden en heden van de vereniging, waarin met name de nadruk lag op de prachtige trainingsaccommodatie op sportpark De Lemelvelden in Hapert. Hoofdsponsor Bestronics heeft zijn bijdrage flink uitgebreid door naamgever van de club te worden. Kledingsponsoren en andere donateurs werden met een bloemetje verrast, aangeboden door jeugdrennertjes. Die werden als groep aan het publiek voorgesteld. Bijna 40 jeugdrenners met hun begeleiders vulden het grote podium, samen met een twintigtal junioren en nieuwelingen, een groep eliterenners en beloften, alsook een groot aantal amateurs en toerfietsers.

Presentator Rien van Horik interviewde uit de diverse geledingen enkele coureurs. Zo zorgde Willem Michiels, een jeugdige veldrijder uit Reusel, voor hilariteit. Hij vertelde dat de tuin van zijn ouders met het aanbrengen van 10 kubieke meter zand volledig was herschapen in een crossveldje waarop hij mocht trainen. Al werd die tuin nu voor hem wel wat te klein!

Na de presentatie van alle renners en sponsoren werd door Nellie Kraaijvanger de aan haar man Theo toegewijde bokaal uitgereikt aan Theo van Sambeek en Piet Gijsbers voor hun bijdrage in beeld en geschrift aan het wel en wee van de Bladelse wielervereniging.

Meer berichten