Column Lowie

Lowie Seuntjens

Foto: Foto:

Precies na een half jaar trok RTL vorige week de stekker uit Late Night met Twan Huys. Het besluit kwam volgens mij voor niemand als een verrassing en had eigenlijk al veel eerder moeten vallen. Vanaf het begin kon Huys de concurrentie met Pauw en Jinek niet aan. Er is te lang doorgesukkeld en Twan Huys gaat dezelfde bietenbrug op als Jack Spijkerman, lijkt wel, die eerder zijn journalistieke principes inruilde voor harde euro's.
Moeten we medelijden hebben met Twan. Dacht het niet. Mocht RTL het driejarig contract met hem willen ontbinden hangt daar namelijk een prijskaartje aan van 1,6 miljoen euro.
Tout bekend Nederland leefde mee met Huys, niet wetend dat zij nou net voor een belangrijk deel de reden waren dat het programma uit de lucht is gehaald. Danny de Munk, de ex van Pechtold, Peter R. de Vries en Patty Brard; op een gegeven moment blijf je niet wegkomen met dat soort gasten.

Gelukkig voor RTL hebben ze The Voice nog. Wel een kijkcijferhit. Maar tijdens dat programma loop je het risico dat je na je optreden door een Sound Mix Italiaan of een excuus Marokkaan wordt verteld dat je geen talent hebt.
Tegen al die weggestuurde wanna be a stars zou ik willen zeggen. Koop van je vakkenvullersloon een tweedehands instrument en ga samen met je vrienden lekker raggen in de garage van je oma. Het gaat uiteindelijk enkel en alleen om de ultieme beleving van samen muziek maken en de kus van het mooiste meisje uit je klas.
Tegen Twan Huys zou ik willen zeggen; neem je verlies want serieuze journalistiek en entertainment gaan nou eenmaal moeilijk samen.


Wel opmerkelijk dat in dezelfde week dat het vonnis viel voor Twan Huys, levenslang werd geëist tegen Willem Holleeder. Beide heren moeten vorige week volgens mij nog wel een paar keer hebben teruggedacht aan die spraakmakende College Tour-uitzending van een paar jaar geleden, toen de toekomst er voor beide heren net even iets anders uit zag.

Meer berichten