Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Gouden jubileumfeest KVO Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – Wie kent ze nog, de vrouwen op de foto van de Katholieke Vrouwenorganisatie van de afdeling Bladel die in 1959 hun zilveren jubileum vierden? Deze vrouwen werden in 1984 heel hartelijk bedankt en in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de KVO Bladel. Helaas waren sommigen in die 25 jaar al weggevallen. Anderen waren ergens ander gaan wonen. Maar veel leden van toen waren nog steeds lid en gelukkig hadden er zich weer veel nieuwe leden aangemeld. In 1984 telde de KVO 134 leden. In het kader van het gouden feest werd een open dag met fancy-fair georganiseerd. Op die dag kon er ook kennis gemaakt worden met de grote creativiteit van de leden op het gebied van handwerken zoals brei-, haak-, borduur en naaiwerk, zelfgemaakte poppen en nog veel meer. Natuurlijk was er ook koffie en volop zelfgebakken koek. Voor de kinderen waren er aantrekkelijke spelletjes en er waren fijne zelfgemaakte prijzen te winnen bij een doorlopende grote loterij.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Toneelgroep Eersel kondigde met trots haarde derde en laatste productie van het seizoen aan. Het was het stuk de Polyester Polka geregisseerd door Eefje te Cock-De Vries.

- Geïnspireerd door Brabants kampioen tonpraten Herman Borgmans organiseerden enkele Reuselnaren een Reuselse Sterrenavond met optredens van veel Reusels talent.

- In Eersel organiseerde jonge liberalen uit de regio een kennismakingsavond met Robin Linschoten uit Eersel. Hij was toen het jongste tweede kamerlid van Nederland.

Meer berichten