Op vrijdag 29 en zaterdag 20 maart vindt de Vastentrommel 2019 plaats.
Op vrijdag 29 en zaterdag 20 maart vindt de Vastentrommel 2019 plaats. (Foto: )

Bekende proaters nemen plaats in de ton

Van de redactie

Vastentrommel 2019

Voor de 12e keer organiseert de Vastentrommel een evenement rond halfvasten met een aantal tonpraoters uit de gemeente Eersel aangevuld met een 3 tal gast tonpraoters.

Eersel - De avonden worden gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart in de Muzenval te Eersel, in een mooie gezellige zaal, met circa 300 bezoekers per avond.

Ook dit jaar worden er weer 3 gast tonpraters uitgenodigd. Dit zijn Hans Eijkemans, meervoudig Zuid-Nederlands en oud Brabants kampioen, Jan Strik, winnaar van de zilveren Narrekap in Helmond, Brabants kampioen en 3 publieksprijzen en winnaar van de vergulde lampekap in Eindhoven en Freddy van den Elzen 3e prijs Brabants kampioenschap tonpraoten 2018 en winnaar publieksprijs, een 3e plaats op de Zuid-Nederlandse buutkampioenschappen 2018 en een finaleplaats de Goeie To(o)n 2018. Grote bekende die niet mag ontbreken bij de Vastentrommel is Hans Keeris, Brabants kampioen 2017 in Valkenswaard, winnaar van de grenskant buutkampioenschappen 2018 en vorig jaar 2 avonden winnaar van de publieksprijs bij de Vastentrommel. Hans staat dan alweer voor de 12e keer bij de Vastentrommel in de ton.

De muzikale omlijsting wordt op vrijdag verzorgd door de Volharding uit Duizel en op zaterdag door Krankjorum uit Eersel.

Zoals gebruikelijk zullen afgevaardigden van de Vastentrommel ook de zittingsavonden in de kerkdorpen weer bezoeken om te bepalen welke tonpraoters uit de gemeente Eersel in de ton zullen verschijnen.

Traditiegetrouw ook weer een donatie aan een goed doel. Iedere tonpraoter zal na haar of zijn buut een briefje, met daarop een goed doel, deponeren in een daarvoor bestemd trommeltje. Na de laatste buut zal uit dit trommeltje het goede doel worden getrokken. Hierbij is de steun van een van de aanwezigen uit het publiek nodig.

Meer informatie kunt u vinden op

www.muzenval.nl

Meer berichten