Na de uitleg van Staatsbosbeheer konden de leerlingen aan de slag.
Na de uitleg van Staatsbosbeheer konden de leerlingen aan de slag. (Foto: )

Boomfeestdag in Eersel: ieder kind een boom

Eersel - Woensdag 13 maart was de 63e editie van de Boomfeestdag. Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. De Boomfeestdag vindt sinds 1957 ieder jaar plaats in ruim 280 gemeenten met zo'n 100.000 kinderen die 200.000 bomen en struiken planten. Omgerekend jaarlijks zo'n 80 voetbalvelden.

Ook in de gemeente Eersel wordt er aandacht besteed aan Boomfeestdag. Samen met wethouder Steven Kraaijeveld en Staatsbosbeheer hebben 150 kinderen van diverse scholen vorige week woensdag geholpen met het planten van bomen. De kou en de regen mochten de pret niet drukken en vol goede moed gingen ze aan de slag. Vlakbij de trimbaan aan de Postelseweg in Eersel en aan de Oostelbeersedijk in Wintelre zijn ruim 1500 linde- en beukenboompjes geplant door tientallen leerlingen van basisscholen uit de gemeente Eersel. Ondanks het weer en met de hulp van de boswachters van Staatsbosbeheer en gemeente Eersel staan alle boompjes in de grond.

Voor de kinderen was er na het planten een welverdiend cadeautje van Staatsbosbeheer voor het planten van alle boompjes. Daarnaast heeft iedere school een naambordje als herinnering op de locatie geplaatst.

Meer berichten