Foto:

Theater 't Ros brengt Spijt! op de planken

Van de redactie

Theater 't Ros uit Knegsel brengt vanaf 23 maart vijf keer Spijt!, de bewerking van het gelijknamige boek van Carry Slee, op de planken. Het betreft een toneelproductie waarin zowel jongeren als volwassenen spelen. Met het regisseren van dit indrukwekkende verhaal gaat een lang gekoesterde wens van regisseur Marieke Bakermans in vervulling.

Knegsel - De Amsterdamse schrijfster Carry Slee schreef haar bestseller in 1996. Spijt! kreeg verschillende literatuurprijzen. De verfilming kwam in 2013 en dat werd nog een veel groter succes dan het boek. In 2014 werd het stuk ook bewerkt voor theater. Vanaf dat moment koesterde jongerenregisseur Marieke Bakermans de wens, om het stuk ook eens met Theater 't Ros op de planken te brengen.

De cast bestaat uit een combinatie van jongeren, voor de tienerrollen, en volwassenen. In het voorjaar van 2018 organiseerde 't Ros een zogenaamde auditie. Uit de gehele Kempen en Veldhoven meldden jongeren zich aan voor een rol. In plaats van een auditie liet Bakermans de kandidaten spelenderwijs wennen aan toneel en het podium. De groep was meteen zo enthousiast dat Marieke besloot dat iedereen een rol kreeg.

In het stuk staat pesten centraal. Het thema blijft actueel en moet verteld blijven worden. Voorzitter Ad Keeris hoopt dat naast de vaste theaterbezoekers ook veel jongeren naar het stuk komen kijken: "Ik zou bijna zeggen dat het een must is voor alle middelbare scholieren uit de omgeving van Knegsel. Je mag het gewoon niet missen."

De première van Spijt! vindt plaats op 23 maart. Daarna speelt Theater 't Ros het stuk op 29 en 30 maart en op 5 en 6 april. Alle voorstellingen vinden plaats in MFA De Leenhoef aan de Steenselseweg 8a in Knegsel en vangen aan om 20.00 uur. Kaarten a 10,00 euro (incl. pauzedrankje) zijn te bestellen via de vernieuwde website www.theatertros.nl. Telefonisch kaarten reserveren is ook mogelijk, via 0655831274. Houd er dan wel rekening mee dat 2,00 administratiekosten berekend worden.

Meer berichten