Kees Smolders (l.) en Arjan Rijkers met de huldigingsbloemen.
Kees Smolders (l.) en Arjan Rijkers met de huldigingsbloemen. (Foto: Eigen foto)

Rijkers en Smolders pakken de prijs

Jan van den Dungen

Ondernemers van het jaar 2018

Arjan Rijkers en Kees Smolders van Herberg in het Wilde Zwijn en B&B De Vrolijcke Bosmuis, zijn dinsdag in de Kattendans tot de Beste Ondernemers van 2018 in Bergeijk uitgeroepen.

BERGEIJK-WITRIJT - Dat gebeurde te midden van collega ondernemers uit de gemeente Bergeijk en de voorgaande tien andere winnaars. De andere twee genomineerden dit jaar waren Jeroen Blankers (Borrenbergs Groep) en Wendy de Jong (Esthetique). "Deze twee ras-horecamensen weten precies hoe zij hun klanten steeds kunnen verrassen. Zij hebben een uitmuntend gevoel voor wat mensen aanspreekt en gaan altijd voor de maximale kwaliteit", zo sprak het juryoordeel.

In Herberg In het Wilde Zwijn is het ouderwets genieten. De inrichting stamt uit grootmoeders tijd, het personeel is gastvrij en het eten is heerlijk. Met het schaaltje pinda's op tafel met de schillen op de grond en een zakje koekjes voor de hond voelt elke bezoeker zich hier snel op zijn gemak. In Bed & Breakfast De Vrolijcke Bosmuis komen sprookjes tot leven. In de zes luxe gethematiseerde gastenverblijven is het bijna jammer om te gaan slapen. Elke kamer is stijlvol ingericht en voorzien van comfortabele en luxe details. Het is dé plek om een weekendje of midweek helemaal tot rust te komen. De prijswinnende bedrijven zijn gevestigd direct bij de grensovergang van Bergeijk naar Postel. Arjan en Kees werkten eerder in hun eerdere zaken als de Woeste Hoeve en café Suijkerbuijk in Borkel en Schaft dit concept tot in de puntjes uit. Met dank aan de creativiteit van Kees zijn er altijd en overal bewegende of grappige elementen te vinden zoals de zwijnenkop achter de bar. Ook de gerechten bij de herberg moeten passen bij de locatie en de sfeer. "Alles moet kloppen!" vinden zij. Arjan en Kees doen veel op gevoel. "Als het goed voelt, nemen wij ook snel besluiten. We willen onze klanten behandelen zoals wij zelf ook behandeld willen worden", is het devies. De juiste sfeer en inrichting, het is schoon, er zijn bloemen en er is altijd iets geks. Hip en modern is niet van toepassing!

Meer berichten