Toch maar weer gestemd

Foto: Foto:

Het was best druk toen ik vorige week woensdag rond het middaguur het provisorisch ingerichte stemlokaal in Café Het Pleintje in Hapert binnenliep. Hoewel de verkiezingen voor de Provinciale Staten in feite niet veel meer zijn dan tussentijdse politieke peilingen, toch maar besloten om weer te gaan stemmen.

Pas toen ik in het stemhokje stond kwam ik er achter dat geen van de namen op de formulieren me bekend voor kwamen. Dom van me natuurlijk, want dat had ik kunnen weten. Of hebt u in de weken voorafgaande aan de verkiezingen soms wel een provinciale lijsttrekker aan tafel zien zitten bij De Wereld Draait Door of Jinek en Pauw. Alle plekken daar waren vergeven aan landelijke kopstukken die het vooral hadden over landelijke thema's als het klimaat, de zorg, koopkracht en immigratie. En dat terwijl die dames en heren eigenlijk gewoon in Den Haag aan het werk hadden moeten zijn. Want per slot van rekening ging het om Provinciale Statenverkiezingen.

Ik heb me eerlijk gezegd de laatste tijd ook wel eens afgevraagd wat we nou eigenlijk precies aan moeten met die Provinciale Staten en Waterschappen. Over zaken als Eindhoven Airport en de N69 tussen Veldhoven en Valkenswaard wordt echt niet besloten in het Provinciegebouw in Den Bosch. De echte knopen worden nog altijd doorgehakt in Den Haag. En wat de Waterschappen betreft; natuurlijk is dat werk belangrijk. Maar als een dijk verstevigd moet worden doet het er niet toe welke politieke partij over het waterschap gaat. Dan moet die klus gewoon geklaard worden.
Misschien moeten we de Provinciale Staten en Waterschappen maar gewoon opdoeken. Scheelt in elk geval weer een hoop geld en politiek mediagebral. Bovendien worden we bijna dagelijks overspoeld met tussentijdse politieke peilingen door Gijs Rademaker en Maurice de Hond.

Hoe dan ook, toch maar weer gestemd en de formulieren in de daarvoor bedoelde kliko's gedeponeerd. Leve de constitutionele monarchie, maar ik voelde me toch een beetje suffig toen ik weer buiten stond.

Meer berichten