Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Bladella – Reusel Sport 0-4

Door Thijs van der Zanden

Bladel – maart 1984. Bladella kreeg bij die Kempische derby, onder toeziend oog van ruim 700 toeschouwers, een gevoelige 0-4 nederlaag te slikken. Die grote nederlaag kwam grotendeels tot stand in de laatste tien minuten van de wedstrijd. De Bladella achterhoede werd toen murw gespeeld door de voorhoede van Reusel Sport. Vooral invaller jeugdspeler Eric van de Bogaart had daarbij een groot aandeel. Hij scoorde op het einde van de wedstrijd drie keer en kon Reusel Sport de verdiende 4-0 overwinning op zak steken. De Reuselnaren kwamen veel beter uit de startblokken want al in de tweede minuut moest de doelman van Bladella de thuisploeg voor een achterstand behoeden. In de tweede helft voerde Reusel Sport de druk steeds verder op en kwam in de vijfenvijftigste minuut op 1-0. Reusel Sport bleef de beste maar kwam niet meer tot scoren, totdat 10 minuten voor het einde trainer van Buul, Eric van de Bogaard in liet vallen die korte metten maakte met Bladella.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De heren van volleybalvereniging Pegasus uit Reusel behaalde in sporthal de Kraanvogel te Eersel met grote overmacht een 3-0 overwinning op degradatie-kandidaat Voleer uit Eersel.

- Het Kempisch Streekmuseum 'De Acht Zaligheden' in Eersel begon het nieuwe seizoen met een tentoonstelling van werken van schilder Janus Spooren uit Hapert.

- Kunstenares Leontien van Eupen uit Hoogeloon exposeerde portretten en landschappen in aquarel in de galerie 'Het Prentenkabinet' in de Piazza te Eindhoven.

Meer berichten