Iedereen kan tot en met 31 maart werk insturen voor de Rembrandt expositie in het Kempenmuseum. Foto: Ton van de Vorst
Iedereen kan tot en met 31 maart werk insturen voor de Rembrandt expositie in het Kempenmuseum. Foto: Ton van de Vorst (Foto: Ton van de Vorst)

Je eigen Rembrandt in het Kempenmuseum

Door Ton van de Vorst

2019 staat in het teken van Rembrandt van Rijn die 350 jaar geleden overleed. Ook het Kempenmuseum in Eersel eert Nederlands grootste schilder met een speciale expositie.

Eersel - Van 6 tot en met 22 april worden werken getoond van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Rembrandt. Iedereen, jong en oud, beginner of gevorderde, kan tot en met 31 maart werk insturen voor de expositie.

Overal in Nederland wordt dit jaar aandacht besteed aan Rembrandt. Televisieprogramma's en speciale tentoonstellingen zetten de beroemdste Nederlandse schilder opnieuw in de schijnwerpers. Nog steeds worden veel kunstenaars op een of andere manier door zijn werk geïnspireerd. Of het nu is door zijn befaamde lichtwerking of het kleurgebruik, de onderwerpen, en de dramatiek, iedereen vindt in Rembrandt een leermeester.

Ook de Kempen herbergt veel creatieve geesten. Iedereen, kinderen, professionele, of amateur kunstenaars, worden van harte uitgenodigd om werk in te sturen voor de speciale Rembrandt tentoonstelling. Inzenden kan tot en met 31 maart. Vanaf 1 april wordt de eindselectie gemaakt. De tentoonstelling is van 6 tot en met 22 april te zien in streekmuseum de Acht zaligheden. In diezelfde periode is ook de Nationale museumweek en wordt de jaarlijkse kunstmarkt bij het streekmuseum gehouden. De expositie zal naar verwachting veel publiek trekken. Niet alleen werk geïnspireerd op Rembrandt is welkom, ook kan men portretten insturen van Annechien Steenhuizen, presentatrice van het journaal en van het tv-programma 'Lang leve Rembrandt'. Meedoen kan door een digitale foto te sturen naar

rembrandt@kempenmuseum.nl

met daarbij vermelding van contactgegevens, afmetingen van het werk, en een korte toelichting.

Meer informatie is te vinden op de website:

www.achtzaligheden.nl

en www.rijksmuseum.nl/lang-leve-rembrandt

Meer berichten