Het doel van de gemeente is dat de Zwarte Bergen een mooi gebied is en blijft.
Het doel van de gemeente is dat de Zwarte Bergen een mooi gebied is en blijft. (Foto: )

Aan de slag met de Zwarte Bergen

Jan van den Dungen

Werkateliers op de camping

Er staan twee werkateliers gepland over de toekomstige invulling van camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel en waarover de laatste maanden nogal wat commotie en emotie was ontstaan.

LUYKSGESTEL-WEEBOSCH – Vooral werden de campingbewoners en inwoners van Luyksgestel en Weebosch overvallen door het bericht tot het plaatsen van arbeidsmigranten over een lange periode. Bij de gemeente is nu begrip ontstaan voor deze emotie, maar het staat wel voor de opdracht om een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied te maken. Het doel van de gemeente is dat de Zwarte Bergen een mooi gebied is en blijft. Zij wil graag rechtstreeks van de inwoners horen wat zij belangrijk vinden bij de herontwikkeling van deze camping die al bijna 60 jaar bestaat.

Maar ook moet er een ondernemer zijn die het plan kan en wil uitvoeren. Een goede samenwerking is hiervoor nodig. Een nieuwe ontwikkeling vraagt om maatschappelijk draagvlak en economische draagkracht. "Er is geen toekomst voor de huidige invulling van de camping", zo wordt er gesteld. Deze situatie is ontstaan onder de vorige eigenaar die om verschillende redenen de camping niet meer kon onderhouden.

De gemeente en (toekomstig) eigenaar Werkconsult werken samen aan het scherp krijgen van de juiste vertrekpunten, waardoor een eindbelegger met vertrouwen samen met gemeente en Werkconsult de haalbaarheid wil gaan onderzoeken. Het vinden van de juiste mix aan invulling voor het gebied is daarbij een uitdaging waarbij alle realistische inbreng op de voorhand zeer welkom is. Werkconsult en gemeente hopen dat inwoners actief meedenken.

Inwoners van Luyksgestel en Weebosch worden uitgenodigd om aan te sluiten bij een van de twee werkateliers De Zwarte Bergen. Een op maandag 8 april in gemeenschapscentrum Den Eijkholt aan de Kapellerweg in Luyksgestel en een op woensdag 10 april bij SPB Outdoor/De Negende Zaeligheyt aan de Witrijtseweg 15 in Weebosch. De aanvang is steeds om 20.00 uur. Voor de campingbewoners wordt er een apart werkatelier georganiseerd op de camping zelf. Het worden interactieve avonden waarbij aan diverse tafels het gesprek wordt aangegaan over deelonderwerpen als hotel, zorg, verkeer, groen, provinciaal beleid. Er wordt gekeken naar het eindplaatje over drie jaar en niet zozeer naar de wellicht heikelere overgangsperiode tussen nu en over drie jaar. Echter moet daarvoor ook een oplossing gevonden worden nu er geen arbeidsmigranten komen wonen. Er wordt van de deelnemers een actieve constructieve bijdrage verwacht. Omdat beide locaties beperkte capaciteit hebben, moet men zich vooraf aanmelden voor één van de twee avonden. Dat kan via de website www.bergeijk.nl/werkatelierZB.

Meer berichten