Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Mariaschool Hapert in Klassewerk

Door Thijs van der Zanden

Hapert – april 1984. Op zaterdag 7 april 1984 deden de zesde klassers van de Mariaschool mee aan het populaire KRO jeugdprogramma Klassewerk, gepresenteerd door Hans van Wilgenburg. In dat programma kregen groepjes kinderen van twee scholen verschillende opdrachten op gebied van toneel, muziek, handenarbeid en denkwerk. De hele klas had samen met juffrouw Gerty Roosen heel hard geoefend om de opdrachten tot een goed einde te kunnen brengen.

De KRO had gekozen voor de klas uit Hapert omdat er een juffrouw meekwam en niet een meester zoals meestal. Er was door de programmamakers verteld dat alle opdrachten in het thema 'Sport en Spel' moesten staan. De klas werd ingedeeld in groepjes die ieder een apart onderdeel uitwerkten. Vervolgens werden die onderdelen aan elkaar 'gelast'. Ook het decor moest geheel eigen werk van de leerlingen zijn. Het toneelonderdeel ging over meisjesspel contra jongensspel.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Op 1 april 1984 opende tennisvereniging 'Duysel' in Duizel officieel hun nieuwe paviljoen. De vereniging bestond toen 5 jaar en kon bogen op een groot en groeiend aantal leden.

- Zwemvereniging Tiamat Reusel zwom een wedstrijd tegen Njord Veldhoven. De zwemmers van Tiamat verbeterden 18 persoonlijke records en konden zo in de A-competitie blijven.

- Op 12 april 1984 vierden Harry Verdaat en Lies de Cort hun gouden huwelijksfeest. Ze woonden nog aan de Neterselsedijk te Lage Mierde waar ze eens begonnen waren.

Meer berichten