Bart, Anne, Bert en Ella Geenen van links naar rechts. Foto: Frans Claassen Fotografie
Bart, Anne, Bert en Ella Geenen van links naar rechts. Foto: Frans Claassen Fotografie (Frans Claassen Fotografie)

Feest in Bergeijk: 70 jaar Geenen

Jan van den Dungen

Niet alleen verstand van schoenen

Geenen schoenen viert feest. De zaak bestaat 70 jaar. Het uitgebreide klantenbestand van Geenen, komt niet enkel uit Bergeijk.

Bergeijk - Vanuit een straal van zo'n 30 kilometer, weten velen al jaren deze vertrouwde Bergeijkse schoenenspeciaalzaak te vinden. Hier heeft men niet alleen verstand van schoenen en voeten, maar bovendien beschikt Geenen over een uitgelezen schoenencollectie. Veel kinderschoenen in diverse wijdtematen, en ook voor dames en heren een grote collectie met zowel mode als comfort.

Wat kom je hier doen?

"Door nieuwe meetapparatuur met 3D technologie verkrijgen we veel info over de voet en welk type schoen geschikt is. Dat is een enorme geruststelling waarbij kopers verzekerd zijn dat zij bij Geenen gegarandeerd met een goede schoen naar buiten gaan", aldus Bart Geenen (35) die samen met zus Anneke de derde generatie van het bedrijf vormt. Opa Louis Geenen startte in 1949 met zijn vrouw Jo vanuit Budel een schoenenwinkel en schoenmakerij op de hoek van de Moeskoppendijk en Broekstraat. "Wat kom je eigenlijk hier doen?", vroegen de andere drie gevestigde bedrijven aan Louis. Nu is Geenen schoenen nog de enige overgebleven Bergeijkse schoenenzaak. Bart's ouders Bert en Ella volgden in 1978 vader Louis op in het in 1960 nieuw gebouwde winkelpand aan de Burgemeester Magneestraat, waar het bedrijf vandaag de dag nog steeds zit en om de zoveel jaren is uitgebreid, aangepast en gemoderniseerd.

Een goede toekomst

Geenen schoenen heeft samen met podotherapeuten en podologen in deze regio een netwerk opgebouwd.

Bart voorziet een goede toekomst voor het winkel aanbod in Bergeijk. Bergeijk heeft veel jonge, zelfstandige ondernemers. Weinig ketens, die wanneer het eens wat minder gaat, snel de stekker eruit trekken. De detailhandel staat wel onder druk door de toenemende opkomst van internet, maar "zolang je de meerwaarde ten opzichte van het internet kunt bieden, voorzie ik een goede toekomst voor Geenen schoenen. 100 jaar-Geenen schoenen hoop ik zeker te halen en mijn twee weliswaar nog jonge kinderen kunnen me dan opvolgen", lacht Bart.

Feestmaand

Vanwege het jubileum zijn er de hele feestmaand april aantrekkelijke aanbiedingen en traktaties. Ook houden tien Bergeijkse mode ondernemers zondag 14 april vanaf Bergeijk's kiosk een mode-event met om 13.00 en 14.30 uur modeshows en verder de gebruikelijke middagopenstelling van winkels op deze mode-zondag in Bergeijk. Ook Geenen schoenen aan de Burgemeester Magneestraat 38 is deze middag vanzelfsprekend open.

Meer berichten