De organisatie is nog op zoek naar bedrijven die de mogelijkheden willen verkennen. Bel gerust voor een vrijblijvend gesprek met Jeroen Wissink: 06-22991044 of mail j.wissink@kempenplus.com
De organisatie is nog op zoek naar bedrijven die de mogelijkheden willen verkennen. Bel gerust voor een vrijblijvend gesprek met Jeroen Wissink: 06-22991044 of mail j.wissink@kempenplus.com (Foto: )

Statushouders aan het werk in de Kempen

Van de redactie

Werkgevers hebben momenteel een schreeuwend tekort aan personeel. Daarnaast zijn er mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt die gemotiveerd zijn om te werken maar een passende opleiding missen. Het Summa College, het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) en KempenPlus willen werkgevers en toekomstige medewerkers bij elkaar brengen om er zo voor te zorgen dat deze mensen weer duurzaam participeren op de arbeidsmarkt en niet langdurig afhankelijk zijn van een uitkering.

De Kempen - In de Kempen zijn het Kempisch Ondernemers Platform (KOP), het Summa College en KempenPlus (een samenwerking van ISD de Kempen en WVK-groep) gestart met een meerjarentraject.

Het doel is om mensen duurzaam op te leiden voor de branche en zorgvuldig te matchen met de werkgevers. Omdat het een intensief traject is wat veel vraagt van werkgevers en onderwijs doen niet alle werkgevers mee die geïnteresseerd waren. "We vragen echt commitment", aldus Jeroen Wissink van KempenPlus.

De samenwerkende partijen hopen op een investering voor het meerjarenproject door het Regionaal Investeringsfonds. Dit fonds ondersteunt samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en is een katalysator van het vernieuwen van het mbo. Om er voor te zorgen dat de studenten een goede start maken bij een werkgever is er op woensdag 20 maart een Meet & Match georganiseerd. De studenten gingen die dag, onder begeleiding van KempenPlus, naar de potentiële werkgevers.

"De voorbereiding van deze Meet & Match was veel werk, maar de vibe die je daar voelde. Het was echt heel mooi", zegt Jeroen Wissink.

Wanneer een student van het Summa College wordt geplaatst bij een werkgever in de Kempen krijgt hij of zij een deel van de week les. De rest van de tijd wordt het geleerde in de praktijk toegepast bij het bedrijf waar ze zijn geplaatst.

"Tot nu toe is iedereen super positief en enthousiast", geeft Jeroen Wissink aan.

Meer berichten