Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Platella Waterpolo jongens 1

Door Thijs van der Zanden

Bladel – april 1984. In een bijzonder boeiende wedstrijd met als inzet de derde plaats op de eindranglijst tussen Njord uit Veldhoven en Platella slaagde de Bladelse ploeg er niet in deze partij in haar voordeel te beslissen. Tot aan de vierde periode hield Platella jongens 1, het gerenommeerde Njord in bedwang dat tot dan toe er slechts tweemaal in was geslaagd de defensie uit elkaar te spelen. Daar tegenover stond een veelvuldig in balbezit zijnde Platella dat veel kansen creëerde, maar de schoten steeds zag terugspringen van paal en lat. Door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter die een foutieve uitworp van de keeper, tot verbazing van iedereen, afstrafte met een viermeterworp werd het 1-0 voor Njord. Dat doelpunt was, na zoveel pech, de genadeklap voor Platella. Daarna werd de wedstrijd snel een prooi voor Njord en werd het fortuinlijke een 5-1 overwinning. Het moegestreden Platella, zag de inzet niet beloond. Minimaal was een gelijkspel verdiend geweest.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Jelle Nijdam uit Zundert won in Bladel de eerste uitgave van de wielerwedstrijd de Ster van Brabant, georganiseerd door Toer- en Wielerclub Het Snelle Wiel uit Bladel

- In Bladel werd op iedere derde woensdag van de maand een schrijfavond gehouden van Amnesty Internationaal. De doelgroep was gewetensgevangenen.

- Atletiekvereniging AVR'69 uit Reusel maakte indruk bij de eerste baanwedstrijd georganiseerd door de Veldhovens vereniging GVAC. Jorien Lauwers was een van de uitblinksters.

Meer berichten