Rythovianen exposeren in het Van Abbe museum

Sten van Doormalen (6vwo) met zijn werk
Sten van Doormalen (6vwo) met zijn werk (Foto: Hans van Oosterhoudt)

Donderdag 18 april opent de expositie Radically Mine in het Van Abbe Museum te Eindhoven. Werk van 5 eindexamenleerlingen Beeldende Vorming 5havo/6vwo van het Rythovius College te Eersel is door het Van Abbe geselecteerd en te zien tijdens deze expositie.

Het project Radically Mine geeft leerlingen Beeldende Vorming een bijzondere kans om het museumveld te verkennen en te exposeren in een heus museum. 416 leerlingen van 11 middelbare scholen lieten zich inspireren door kunstwerken uit de collectie van het Van Abbemuseum. Na een kick-off in het najaar in het Van Abbe zijn de leerlingen op school aan de slag gegaan met een eigen kunstwerk met het thema 'meerstemmigheid'. Er is de afgelopen maanden intensief geschilderd, gezaagd, gefotografeerd en samengesteld, met als resultaat bijzondere werken van kwalitatief hoog niveau!

Afgelopen week zijn de werken in school gepresenteerd en de komende tijd is dus een selectie te zien in de expositie Radically Mine in het Van Abbe Museum te Eindhoven. De geselecteerde werken zijn gemaakt door Jiao-Ling Appels, Jonas Hakkens, Donna Jacobs, Ricky de Jong en Karlijn Kuijken. De expositie opent donderdag 18 april feestelijk om 15.00 uur; daarna is de expositie nog te bezichtigen tot en met 19 juni.

Meer berichten