Frans en Eric: Samen 60 jaar brandweertrouw

Frans Theuws (l.) en Eric van der Heijden
Frans Theuws (l.) en Eric van der Heijden (Foto: )

Frans Theuws en Eric van der Heijden hebben vrijdag uit handen van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot een Koninklijke onderscheiding uitgereikt .

BERGEIJK - Zij kregen deze onderscheiding vanwege hun jarenlange brandweertrouw, tijdens het jaarlijkse brandweerfeest in gemeenschapshuis Terlo. Zij werden onderscheiden als Lid in de Orde van oranje Nassau.

Frans Theuws kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige brandweer van Bergeijk. Hij heeft zich sinds 1988 ingezet als lid van de vrijwillige brandweer. Frans zal voor altijd te boek gaan als 'uitvinder van brandweer hulpmiddeltjes'. Hij heeft veiligheid hoog in het vaandel en herinnert zijn collega's hier regelmatig aan. Naast brandweerman is hij ook actief geweest als instructeur en jurylid bij brandweerwedstrijden.

Eric van der Heijden begon in 1991 als vrijwilliger bij de toen nog zelfstandige gemeentebrandweer van Luyksgestel. Hij is destijds hier bij gekomen via zijn buurman, tevens oud-wethouder Herman van Ham. Van der Heijden heeft in diverse commissies van brandweer Bergeijk gezeten zoals OR, onderdeelcommissie, materiaalcommissie en de commissie voor de nieuwe huisvesting post Luyksgestel. Beide heren hebben door hun inzet een waardevolle bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid van de gemeente Bergeijk. Zij namen tijdens het jaarfeest van de brandweerposten Bergeijk en Luyksgestel ook afscheid van de vrijwillige brandweer.

Meer berichten