Foto: Tim Buitenhuis
Foto: Tim Buitenhuis (Foto: Tim Buitenhuis)

VHTP Racing gaat voor podiumplek

Van de redactie

Morocco Desert Challange 2019

De Morocco Desert Challenge 2019 is begonnen. Van Ham Tenten & Podia Racing stond met niet minder dan 1051 deelnemers aan de startstreep waaronder vele (ex-)Dakar-deelnemers.

Bladel - Het racingteam bestaat onder andere uit Martijn van den Broek uit Bladel en Edwin van de Vegt uit Nunspeet. Na vele maanden van voorbereidingen werd het gaspedaal van hun speciaal geprepareerde Toyota ingetrapt op zaterdag 13 april in Agadir te Marokko.

Van Ham Tenten & Podia Racing neemt voor de vijfde maal deel aan deze loodzware woestijnrally die bestaat uit acht pittige etappes: een spectaculaire coast-to-coast-route dwars door het land, van de Atlantische kust bij Agadir en Plage Blanche naar Saïdia aan de Middellandse Zee. Een avontuur vol afwisseling, met snelle pistes, technische stukken, wijde Afrikaanse vlaktes, veel duinen, zoutmeren en legendarische Dakar-pistes.

Dankzij de fantastische aflevering van vorig jaar, waar het team maar liefst viermaal een dagoverwinning pakte in het autoklassement voor 4x4 auto's met Starre Assen, ligt de lat voor deze editie hoger. Het racingteam, dat volledig bestaat uit vrijwilligers, heeft één doel en dat is een podiumplek. Ondanks het zeer competitieve deelnemersveld met toppers afkomstig uit alle windstreken van de wereld, is de uitgesproken ambitie volgens de heren geen onrealiseerbare missie. Martijn: "Als de techniek ons niet in steek laat, is het haalbaar."

Van Ham Tenten & Podia Racing rijdt met een compleet omgebouwde Toyota Landcruiser. In het afgelopen jaar is deze tot het laatste boutje aan toe gedemonteerd en herbouwd. Martijn: "Na de motorproblemen op dag 5 van de challenge in 2018 willen we nu niets aan het toeval overlaten. Voor het overige heeft ons 'gele monster' zich de laatste jaren bewezen als een enorm betrouwbare rallyauto." In het geval van stukken en/of onderhoud tijdens de woestijnrace, is er de beschikking over een servicetruck in eigen beheer met reservematerialen en kan de hulp van deskundige monteurs worden ingeschakeld.

Meer berichten