De Groote Aard overhandigt stageprijs

Daniëlle Buitendijk, Monique Keeris en Marco Walter
Daniëlle Buitendijk, Monique Keeris en Marco Walter (Foto: )

De stage-award 2019 van de VSO-afdeling van De Groote Aard is toegekend aan MUPA Schakeltechniek uit Eersel. De prijs werd op donderdag 18 april overhandigd tijdens een regionaal stagecongres voor leerlingen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Eersel - Ruim een jaar loopt Marco Walter uit Dommelen stage bij MUPA. Hij wordt daar opgeleid als monteur van schakelkasten. Dagelijks levert hij zo'n 35 kasten af. Reden voor de bedrijfsleiding om Marco vanaf juli – als zijn schoolopleiding stopt – een baan aan te bieden.

De stageprijs werd door Marco zelf overhandigd tijdens de WASdag. WAS staat voor Werken als Stagiaire. Het is een jaarlijks congres voor leerlingen van De Groote Aard uit Eersel en vijf andere regionale scholen voor leerlingen met een verstandelijke beperking. De WASdag werd dit jaar voor de elfde keer gehouden in het prestigieuze Pullman-Cocagne Eindhoven. Het hotel stelt jaarlijks een groot deel van haar zaalaccommodatie beschikbaar voor dit in vele opzichten speciale stagecongres.

Leerlingen geven op deze dag zelf gemaakte presentaties over hun stages. Ook Marco Walter vertelde enthousiast over zijn werk bij MUPA. Zijn directe begeleiders Daniëlle Buitendijk en Monique Keeris waren aanwezig bij de presentatie.

Ze namen ook de stage-award in ontvangst.

De Groote Aard is erg blij met werkgevers als MUPA. Leerlingen van de school lopen op meerdere plaatsen stage in Eersel en omgeving.

Meer berichten